Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kopić ga je trenirao

Odlični Makedonac stiže u Hajduk, ima novosti i o transferu Letice

Mario Branco je otišao, a njegov nasljednik na Poljudu zasukao je rukave.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović ovih dana ima pune ruke posla. Paralelno s razgovorima o raskidu ugovora s aktualnim prvotimcima kojih se Hajduk želi riješiti, radi i na pojačanjima za iduću sezonu.

Prvo takvo trebao bi biti Mirko Ivanovski, 28-godišnji makedonski napadač koji se, piše Nogometplus, nalazi u Splitu na liječničkim pregledima i nakon što ih prođe trebao bi potpisati za Hajduk.

Ivanovskom 15. lipnja istječe ugovorna obveza sa Slaven Belupom za koji je vrlo dobro igrao protekle dvije sezone. Postigao je 27 golova i šest asistencija u 66 nastupa za Farmaceute koji su ga željeli zadržati, ali on je njihovu ponudu odbio jer prelazi u Hajduk.

Uz Bjelanovića koji je krenuo u realizaciju transfera, dolazak Ivanovskog blagoslovio je vrlo vjerojatno i Željko Kopić, današnji trener Hajduka koji je u Slaven Belupu nešto više od godine dana bio trener ovom Makedoncu i poznaje njegove vrline i mane.

Do kraja se "tukao" sa Soudanijem i Heberom za Zlatnu kopačku HNL-a

Inače, Ivanovski je ove sezone bio sjajan u redovima koprivničkog prvoligaša. S 15 postignutih golova završio je na trećem mjestu ljestvice strijelaca HNL-a, s dva gola manje od Soudanija i jednim manje u odnosu na Hebera, s kojim je pod Kopićevim vodstvom bio suigrač u Slavenu u sezoni 2016./2017.

Za reprezentaciju Makedonije Ivanovski je upisao 27 nastupa i postigao jedan pogodak. Prije dolaska na hrvatske prvoligaške terene, igrao je za makedonski Pelister iz rodne Bitole, zatim za FK Makedoniju Gjorče Petrov, poljsku Arku Gdyniju, rumunjske Astru Giurgiju i CFR Cluj, mađarski Videoton i turski Boluspor iz kojeg je i stigao u Slaven Belupo.

Dolazak Ivanovskog nastavak je rješavanja igračke križaljke na Poljudu. Već su sporazumno raskinuti ugovori s Danteom Stipicom i Gustavom Carbonierijem, a kad im isteknu ugovorne obveze, Hajduk će napustiti i Hugo Almeida, Ivo Grbić i Petar Bosančić, osim ako se ne dogodi neki veliki preokret u zadnji čas.

Club Brugge želi Leticu, ali...

Novostima s Poljuda tu nije kraj. Naime, belgijski Nieuwsblad piše kako Club Brugge želi vratara Karla Leticu. Klub koji je pod vodstvom bivšeg igrača Hajduka Ivana Leke osvojio naslov prvaka Belgije Leticu, kao i brojni drugi, smatra jednim od najperspektivnijih vratara u Europi i htjeli bi ga dovesti u svoje redove, ali ne žele platiti šest milijuna eura, koliko traži Hajduk.

Bjelanović i ostali ljudi u Hajduku reagirali su tako da su Letici ponudili dugogodišnji profesionalni ugovor. Podsjećamo, 21-godišnji Omišanin trenutno je na stipendijskom ugovoru s Hajdukom koji mu traje do 30. lipnja 2019. godine. Belgijanci navodno nude 2,5 milijuna eura, s čime na Poljudu nisu zadovoljni, ali su isto tako svjesni da Letica uskoro ulazi u zadnju godinu (stipendijskog) ugovora. U svakom slučaju, čvor oko Letice uskoro će se morati rasplesti – ili će uskoro potpisati novi ugovor ili će Hajduk prihvatiti neku od ponuda iz inozemstva i prodati mladog vratara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider