Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Deja vu na Poljudu

Hajduk opet u problemima s vratarima: Jedan potjeran u drugu momčad, s drugim raskinut ugovor

S Poljuda stiže vijest kako se Hajduk riješio jednog od svojih vratara.

Vratari Hajduka (Foto: HNK Hajduk) (Foto: HNK Hajduk)

Hajduk je ove nedjelje remijem protiv Lokomotive ispustio čelnu poziciju u HNL-u, a dan kasnije s Poljuda stižu novosti glede vratara.

Sporazumno je raskinut ugovor s Tomislavom Dukom, 27-godišnjim čuvarom mreže koji je imao ugovor u trajanju do ljeta iduće godine.

Na službenoj stranici Hajduka piše kako je "nakon zajedničkog sastanka, uzevši u obzir sve okolnosti, odlučeno je malo prije roka okončati suradnju".

Duka nestao s mape nakon kiksa u Koprivnici

Duka je u Hajduk došao u ljeto 2018. godine, a branio je u pet službenih utakmica. Posljednja od tih pet bila je ona u Koprivnici 11. kolovoza u sklopu četvrtog kola kada je u finišu prvog poluvremena primio pacerski pogodak koji je usmjerio utakmicu na mlin Slaven Belupa (to je bio prvi prvenstveni poraz Splićana u ovoj sezoni).

Od tada je praktički nestao iz kadra prve momčadi, nije nikako bio niti na klupi i zapravo i nije iznenađenje što je s došlo do sporazumnog raskida.

PSG složio plan kako napraviti "otimačinu" Realu: Zidaneu se ovo neće svidjeti! PSG (Foto: AFP) Paul Pogba i Zinedine Zidane (Foto: AFP) Florentino Perez (Foto: AFP)

Ljubić traži onoliko koliko mu Hajduk ne želi dati

Druga vijest vezana uz vratara jest prebacivanje Marina Ljubića u drugu momčad koja se natječe u Drugoj HNL.

Ljubić je ponikao u Akademiji Hajduka, njemu krajem lipnja istječe aktualni ugovor i u klubu ga žele zadržati, ali se nikako nisu uspjeli dogovoriti u vezi uvjeta. Ljubić je tražio više nego što mu Hajduk želi dati i došlo se do pat-pozicije koju su na Poljudu odlučili presjeći tako što će 22-godišnjeg vratara prebaciti u drugu momčad.

Inače, Ljubić je ove sezone vrlo dobro iskoristio ono malo prilika što je dobio nakon što se ozlijedio nominalno prvi vratar Hajduka Josip Posavec. Branio je u četiri utakmice, od čega je u tri navrata sačuvao svoju mrežu netaknutom, a najbolji nastup imao je protiv Dinama na Poljudu gdje je bio jedan od najzaslužniji za prvi Hajdukov domaći trijumf u velikom derbiju nakon tri i pol godine. Također, svojim je intervencijama spriječio da utakmica šesnaestine finala Kupa protiv Mladosti u Petrinji ode u produžetke.

Što ako se ozlijedi Posavec?

Tako se Hajduk ponovno našao u problemima s vratarima u relativno kratkom razdoblju. Podsjećamo, niti Karlo Letica niti Ivo Grbić svojedobno nisu htjeli potpisati novi ugovor s Bilima i to baš u periodu kad je iz kluba odlazio Dante Stipica. Letičin talent su ipak uspjeli unovčiti, prodali su ga za tri milijuna eura u Club Brugge, ali ostali su bez Grbića koji je otišao u Lokomotivu i drugu sezonu zaredom jedan je od najboljih vratara u HNL-u. Stipica je nešto stariji, ali i on pokazuje odličnu formu u Poljskoj gdje brani za Pogon Szczecin.

Sada je od vratara u kadru prve momčadi ostao Posavec (koji često zna imati problema s ozljedama) kao neprikosnoveni broj jedan, tu je i 33-godišnji Goran Blažević koji je u statusu rezerve, a iz druge ekipe je u prvu prebačen Davor Matijaš, 20-godišnjak koji je u dosadašnjem tijeku sezone branio u Drugoj HNL.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider