Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatno!

Drama na Poljudu: Balić zabio, Dinamo se opet spasio u sudačkoj nadoknadi!

Hajduk i Dinamo odigrali su 1:1 u derbiju pred 20 tisuća navijača.

Kakva dva zadnja derbija na Poljudu! Dinamo se ovaj put spasio poraza u posljednjoj minuti sudačke nadoknade nakon što je Hajduk vodio do 94. minute pogotkom Andrije Balića! Splićane je do pobjede, a Dinamo od prvog poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva, dijelilo samo petnaestak sekundi igre.

Poklepović rezultat naziva nepravdom: Nije pošteno da se sav trud prolije

Trebao je biti heroj Splita, no fenomenalni pogodak Machada je to spriječio

FOTO Navijački derbi: Ovacije Baliću, policija razdvajala sukobljene BBB-e

Zoran Mamić zadovoljan osvojenim bodom, no žali za propuštenim

Hajduk je poveo pogotkom 17-godišnjeg Balića u 74. minuti, a u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za Zagrepčane je strijelac bio Paulo Machado. Bio je to i prvi nakon neodigrane utakmice na Maksimiru prošle godine, zbog čega je Hajduk kažnjen oduzimanjem tri boda, a poljudski sraz je protekao u sportskom ozračju na terenu.

Prvo poluvrijeme obilježila je žustra igra, ali bez izglednijih prilika. Poklepović je iznenadio s vršajevićem na desnom krilu koji je se opasno ubacivao u 16-erac gostiju.

Najveću je prigodu propustio Dinamo u 31. minuti kada Ćorić je sjajno u prostor poslao loptu za Pjacu, koji u pretrčava Vukovića i gađa donji lijevi Kalinićev kut, no vratar Hajduka je nogom obranio njegov šut.

Balićev peti gol u četiri utakmice

Drugu veliku priliku za Dinamo propustio je Fernandes u 59. minuti kada je sam s pet metara snažno poslao loptu iznad grede. Samo par minuta kasnije Milevskij je pronašao samog Vršajevića koji je u prvoj velikoj prilici za Hajduk posve neprecizan s deset metara.

U 74. minuti Poljud je eksplodirao, a Hajduk je poveo. U dugoj akciji koju je započeo Caktaš loptu je prihvatio Sušić ubacio u kazneni prostor, Milevski atraktivno propušta, a mladi Balić s deset metara preciznim udarcem donosi vodstvo Splićanima. Bio je to njegov čak peti gol u posljednje četiri utakmice.

I onda, baš kao i krajem kolovoza kada je Dinamo dao čak dva pogotka i pobijedio, u doslovce posljednjim trenucima susreta Dinamo je izjednačio fantastičnim volejem Portugalca Machada koji je odsjeo u samom kutu nemoćnog Kalinića.

Tinejdžeri najbolji na terenu

Bio je to derbi tinejdžera, jer Poklepoviću i Mamiću nedostajalo je nekoliko prvotimaca pa su priliku dobili mladi igrači. U Hajduku su 17-godišnji Balić i Vlašić već sad najbolji igrači, dok je njihov vršnjak iz Dinama Ante Ćorić bio ponajbolji u redovima gostiju. Najbolji je bio Marko Pjaca koji je tek dvije godine stariji od njih.

Dinamo vodi s 63 boda i još uvijek može prvenstvo završiti bez poraza, dok je Hajduk ostao četvrti s 37 bodova.

Tko vas je od mladih igrača oduševio na derbiju?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider