Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Proces je već počeo"

Guardiola šokirao nakon pobjede: Uskoro kraj karijere?!

Menadžer Manchester Cityja iznenadio je sve svojim izjavama nakon trijumfa nad Burnleyjem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Približavam se kraju svoje karijere, osjećam da je proces mog odlaska već započeo", izjavio je Pep Guardiola nakon pobjede Manchester Cityja nad Burnleyjem u 20. kolu Premierlige.

U intervjuu za BBC Guardiola je dao do znanja da neće, poput nekih njegovih kolega, baviti se trenerskim poslom i u kasnijoj životnoj dobi.

"Nema šanse da sa 60 ili 65 godina budem nogometni trener. U Manchesteru ću ostati tri iduće sezone, možda još koju", izjavio je Guardiola.

Poharao sve rekorde kao trener Barcelone

Katalonac će 18. siječnja proslaviti 46. rođendan, a trenerskim poslom bavi se posljednjih 10 godina, još od premijerne sezone u B momčadi Barcelone.

Od tada je vodio ukupno 476 utakmica u kojima je upisao 343 pobjede, 82 remija i 51 poraz.

Osvojio je sve što je mogao - s Barcelonom ima tri naslova prvaka Španjolske, dva Kupa kralja, dvije Lige prvaka, kao i dva UEFA Superkupa i Svjetska klupska prvenstva.

S Bayernom nije uzeo Ligu prvaka. Hoće li sa Cityjem?

Nakon time-outa kojeg je uzeo po odlasku s Camp Noua sjeo je na klupu Bayerna i u tri sezone svaki put osvajao Bundesligu, uz dva Kupa te UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Po dolasku u Manchester City potpisao je trogodišnji ugovor, a šeici od njega očekuju da posloži temelje i izgradi klupski identitet. Prva želja im je Liga prvaka, a u tom natjecanju ih u veljači čeka Monaco.

Što se Premierlige tiče, tu je City trenutno trećeplasirani, ali ga, ukoliko pobijede u svojim utakmicama 20. kola, mogu prestići Arsenal i Tottenham.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider