Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljive izjave

Guardiola nahvalio Real i Zidanea pa poručio: "Barcelona je i dalje najbolja na svijetu"

Pep se nakon završetka sezone sa Cityjem odmara u Kataloniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dolazak Pepa Guardiole na događaj u organizaciji Zaklade Johan Cruyff bio je prilika novinarima da ga zaskoče s pitanjima o nogometnim aktualnostima.

Naravno, upitali su ga za komentar finala Lige prvaka u kojem je Real Madrid pobijedio Liverpool za treću uzastopnu titulu.

"Čestitke Realu. Kad momčad pobijedi u tri finala zaredom, ili četiri ili pet, onda je ta momčad spektakularna. Liga prvaka je zahtjevno natjecanje i mnogi faktori utječu na to hoćete li u konačnici uspjeti ili ne. Real izvrsno kontrolira utakmice u nokaut fazi i mogu im na tome samo skinuti kapu", rekao je Pep.

Od Barcelone se nedavno oprostio Andres Iniesta, a pripadnike sedme sile zanimao je Guardiolin odgovor na pitanje znači li Iniestin odlazak na neki način i simbolički kraj ove Barcelonine ere.

"Ne. Morate iznova i iznova pronaći igrače i ponavljati se. Momčad nije gotova kad jedan, dva ili tri igrača odu. Barcelona je i dalje najbolja na svijetu, s osvojenom Ligom prvaka ili bez nje."

O svom kolegi Zinedineu Zidaneu Guardiola je imao samo riječi hvale.

"Malo toga se još može dodati u vezi njega. Napravio je čudesan posao, a nije bitno je li Real zaslužio osvojili ili ne. Čestitajmo ljudima, osvojili su Ligu prvaka koja je vrlo teško natjecanje."

Dio španjolskih medija u posljednje je vrijeme plasirao priču kako će Pep ovog ljeta pokušati dovesti Isca u Manchester City, ali on je to sinoć rezolutno demantirao.

"City sigurno neće kupiti Isca."

Guardiola je na koncu otkrio kako na nadolazećem Svjetskom prvenstvu navijati ne samo za jednu već za tri reprezentacije.

"Za Španjolsku, Njemačku i Englesku. Navijam za reprezentacije u kojima imam prijatelje", zaključio je Pep.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider