Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Znanstvena fantastika

Guardiola ga posramio: United s velikim upitnikom iznad Mourinha

Polovica sezona u Premierligi je iza nas, a ono što prezentira Manchester United je teško prihvatljivo s obzirom na uloženi novac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na polovici sezona Premierlige, odigranih 19 od 38 kola, Manchester United zaostaje 13 bodova za gradskim rivalom Manchester Cityjem.

I ne samo što je zaostatak golem i što mnogi momčad Pepa Guardiole već proglavašaju prvakom, već je i igra Uniteda katastrofalna s obzirom na 340 milijuna eura potrošenih u posljednjih godinu i pol otkako je njihov menadžer postao Jose Mourinho.

Stoga se vodstvo Crvenih vragova opravdano pita je li Mourinho pravi izbor za njihovu klupu.

Nakon neugodnih iskustava sa Davidom Moyesom i Louisom van Gaalom, u Unitedu su vjerovali da će Mourinho vratiti klub na vrh engleskog nogometa. Naime, u svim klubovima koje je vodio Mourinhu nikad nije trebalo više od dvije sezone da osvoji domaće prvenstvo. Mourinho je u ljeto 2016. potpisao trogodišnji ugovor sa Unitedom, ali sada vodstvo kluba oteže sa potpisivanjem novog ugovora sa portugalskim trenerom.

Lani se spasio osvajanjem Europske lige, a ove sezone...

U prvoj sezoni sezoni s Mourinhom na kormilu Manchester United je završio na šestom mjestu Premierlige, ali sezona je donekle spašena osvajanjem Europske lige što im je omogućilo da izbore Ligu prvaka.

Iako je od svog dolaska potrošio 340 milijuna eura na igračka pojačanja, Mourinho niti ove sezone neće biti u stanju odvesti United do naslova prvaka Engleske, jer je zaostatak za Manchester Cityjem prevelik.

Naravno da će mu čelnici Uniteda dati novi ugovor ako, primjerice, osvoji Ligu prvaka, ali to se trenutno čini kao znanstvena fantastika.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider