Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mora li biti tako?

Gorica ogorčena ponašanjem Torcide: Objavili fotografije i najavili dva moguća scenarija

Velikogorički prvoligaš na svojoj je službenoj stranici objavio priopćenje.

Zapaljene stolice na stadionu Gorice (Foto: hnk-gorica.hr)

Dva dana nakon pobjede nad Hajdukom, HNK Gorica je na svojoj službenoj stranici objavila priopćenje s naslovom: "Moraju li ovo biti posljedice velikih utakmica?"

Odnosi se to na zapaljene stolici na tribini na kojoj je bila smještena Torcida.

Goričino priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Na terenu je sve proteklo u sportskom duhu, maksimalno korektno i bez ikakvih repova - pa zašto i ne bi? - ali u ogledu Gorice i Hajduka u utorak navečer, nažalost, nekorektnost se događala negdje drugdje. Na tribinama, na istočnoj strani, na dijelu gdje su bili gostujući navijači. Posljedice su jasno vidljive.

Kome i čemu su potrebni ovakvi prizori nemoguće je dokučiti, ali šteta je u svakom slučaju načinjena. Lokalna zajednica i klub nedavno su investirali značajna sredstva u uređenje istočne tribine, koja je potpuno prekrivena sjedalicama, u želji da se podigne standard stadiona i kluba, i doista je teško objasniti ovakve poteze onih koje na našem stadionu dočekujemo kao goste, kao sportske prijatelje i rivale na travnjaku...

Velika Gorica je kulturna i civilizirana sredina, lišena devijacija takve vrste, i svima nama u klubu potpuno je neprihvatljivo pristati da se takvo što ponavlja. Zbog posljedica koje su ostale nakon utakmice s Hajdukom, čelni ljudi kluba ozbiljno će razmisliti o smanjenju kapaciteta za gostujuće navijače na 5 %. Druga opcija je značajno povećanje cijene ulaznica za gostujuće navijače, što je u ovakvim situacijama jedini način da klub ne troši vlastita sredstva zbog neprihvatljivog ponašanja pojedinaca ili navijačkih skupina."

Fotografije uništenih sjedalica pogledajte ovdje.

Marin Brbić i Mario Stanić Vrijeme leti, a Hajduk sve lošiji: Brbić nemirno spava, Stanićeva izjava ispada smiješna

Nastavi čitati

Nastavi čitati