Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo strašno boli

Šokantna vijest za Real Madrid uoči „el clasica“: Pereza oblio hladan znoj

Ozljeda Garetha Bale puno je ozbiljnija nego što se isprva pretpostavljalo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči velikog derbija s Barcelonom šokantna vijest za Real Madrid stigla je iz Londona. Ozljeda Garetha Balea puno je ozbiljnija nego što se isprva pretpostavljalo.

Spektakularna trampa Reala i Arsenala: Modrić ga „otjerao“, vraća se na velika vrata

Bale je na utakmici sa Sportingom u Lisabonu u Ligi prvaka zadobio ozljedu gležnja desne noge. Real je objavio da će Bale biti izvan terena dva do tri mjeseca, s mogućnošću da neće ići na operaciju nego da će se liječiti konzervativnim metodama.

No, Bale je ipak operiran u londonskoj bolnici King Edward VII, a britanski liječnici procijenili su da će izbivati s travnjaka do travnja iduće godine. Velšanin je već započeo proces oporavka u Cardiffu.

Veliki je to udarac za Real i njegova trenera Zinedine Zidane, koji neće moći računati na Balea praktički do pred kraj sezone, a možda i cijelu sezonu jer tko zna koliko će mu vremena trebati da se vrati u formu i koliko će zapravo trajati oporavak. Bale se ozlijedio u trenutku kada je ušao u veliku formu i bio možda i najbolji igrač Reala. Nema sumnje da će puno nedostajati Realu.

Možda je najžalosniji predsjednik Reala Florentino Perez. Španjolski mediji pišu da je bio šokiran kada je stigla vijest iz Londona. Kako i ne bi kada je nedavno potpisao produženje ugovora s Velšaninom, a prema kojem će Bale do lipnja 2022. imati astronomsku plaću, ovisno o izvoru, između 15 i 17 milijuna eura neto godišnje.

Bale je često imao problema s ozljedama otkada je došao iz Tottenhama. Ozljede su ga svako malo izbacivale iz ritma, u nekoliko navrata je duže izbivao s travnjaka tako da je veliko pitanje kako će ova posljednja ozljeda djelovati na njega.

Nije pretjerano zapitati se hoće li se ikada više vratiti u veliku formu i je li mu ugrožena karijera? Ako i jest, plaća će svejedno stizati na račun. Hipoteza koja Perezu jamačno zadaje tešku glavobolju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider