Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'žele nas uništiti'

Futsal Dinamo šokiran kaznom HNS-a: 'To je skandalozno'

HNS je žestoko kaznio Futsal Dinamo zbog incidenata u derbiju protiv Nacionala. Pogledajte kako su reagirali u klubu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon kazne HNS-a radi događaja na utakmici Futsal Dinama i Nacionala kojom je određeno plaćanje novčanog iznosa od 25.000 kuna te pet utakmica igranja bez prisutnosti gledatelja, Futsal Dinamo izrazio je svoje duboko razočaranje i ogorčenje ovakvom odlukom.

''Smatramo kako je kazna skandalozna. S obzirom na amaterski status kluba i ovog sporta te dosadašnju praksu nadležnog tijela u kažnjavanju sličnih i većih prekršaja, a pogotovo usporedivši je s kaznama za profesionalne klubove velikog nogometa i drugih sportova. Radi se o kazni koja je protivna praksi UEFA-e, a pogotovo izravno nadležnog HNS-a na svim razinama i koje se ironično poklapa s obilježavanjem smrti nogometaša Hrvoja Ćustića za koju nikad nitko nije odgovarao. Također, moram ukazati na činjenicu da su neki profesionalni klubovi iz 1.HNL čiji su navijači višestruki recidivisti, za puno veće prekršaje počinjene od strane članova uprave tih klubova kažnjeni puno manjom kaznom. Dosadašnja najveća kazna određena nekom klubu u velikom nogometu iznosila je tek 10.000 kuna više od novčane kazne određene Futsal Dinamu'', kazao je potpredsjednik kluba Juraj Čošić.

Iz Futsal Dinamo još su jednom poručili kako nema opravdanja za udaranje protivničkog igrača od strane izgrednika i za što još jednom preuzimaju odgovornost, ističući kako je to vjerojatno prvi put u Hrvatskoj da je neki klub prihvatio svoj dio krivnje, a posebno s ponosom ističu svjetski raritet da su isto učinili i navijači.

"Futsal Dinamo će se žaliti na izrečenu kaznu i želi ukazati da propisana novčana kazna, a pogotovo kazna od 5 utakmica bez gledatelja nije kazna izgrednicima nego kazna za sve naše navijače te sve ljubitelje dobrog nogometa koji ni na koji način nisu sudjelovali u incidentu. To je kazna klubu koji uredno izvršava svoje obveze, ima najviše trenera i stručnih djelatnika, a posebnu pozornost pridaje omladinskoj školi i mlađim uzrastima. Klubu u kojem se sportom iz čiste ljubavi prema nogometu, rekreaciji i zdravom načinu života okuplja desetine kadeta, juniora i seniora.''

''Ovo je kazna klubu koji živi isključivo od svojih članova i gledatelja te gradi svoju priču bez političkih dotacija, sumnjivog kapitala i sličnih u nas nažalost uobičajenih modela upravljanja sportskim kolektivima. Zbog svega navedenog Futsal Dinamo ovu kaznu ne može shvatiti drugačije nego kao tendenciozan pokušaj uništavanja i gašenja kluba koji je očito trnu oku pojedincima iz vrha HNS-a i moćnicima kojima ne odgovara ova vrhunska sportska priča u organizaciji entuzijasta i navijača", napominje se u priopćenju kluba.

''Tražimo da ta kazna bude jednaka počinjenom u skladu s dosadašnjom praksom nadležnih tijela, recidivnosti slučaja, amaterskom statusu ovog sporta i posljedica koje može izazvati'', kazao je Matija Đulvat te dodao:

''Ovim putem pozivamo sve naše navijače, ljubitelje nogometa i sporta da dođu u Dom sportova u subotu 9. 4. od 19:30 i podrže Futsal Dinamo u odlučujućoj utakmici za doigravanje te da pokažu da je ljubav prema sportu i vrijednostima koje zastupa.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider