Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
druga strana priče

Futsal Dinamo uzvratio: Ispričavamo se svima, prvi je napao Ivica Đolo

Nakon incidenta u Domu sportova napokon se i službeno oglasio Futsal Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sinoćnji incident i prekid utakmice između Futsal Dinama i Nacionala, u kojem su nakon ulaska huligana u teren fizički napadnuti gostujući malonogometaši, priopćenjem se oglasio Futsal Dinamo.

Nacional je to ranije učinio i žestoko se obrušio na protivnika ne birajući riječi, dok je futsal klub Dinamovih navijača očito odlučio prvo zbrojiti dojmove i ohladiti glavu. Futsal Dinamo sinoć je doživio veliki udarac i povjerenje javnosti ovom zdravom projektu opravdano je poljuljano jer je slaba organizacija prvoligaške utakmice popustila pred huliganskim ispadima nekolicine onih kojima sport nije na prvom mjestu.

U Futsal Dinamu su pak zrelo preuzeli odgovornost za nemile događaje, ali su željeli javnost upoznati i s drugom stranom ove priče koj,a kao i mnoge slične, tjera obične građane od sportskih terena.

Priopćenje Futsal Dinama:

Povodom događaja na jučerašnjoj utakmici između Futsal Dinama i Nacionala želimo prije svega izraziti žaljenje zbog nemilih događaja koji su kulminirali udaranjem vratara gostujuće momčadi Ivana Pavlića od strane našeg navijača. Radi se o pojedinačnom činu za kojeg nema opravdanja i mi ga kao klub najstrože osuđujemo. Našem sportskom prijatelju Ivanu želimo da se što prije oporavi i vrati na teren.

Također se želimo ispričati i svim našim vjernim navijačima kao i cjelokupnom sportskom dijelu Nacionala na nemilom incidentu koji je završio prekidom utakmice. Naš je stav da fizičkim obračunima bilo kakve vrste bez obzira na provokacije druge strane, nema mjesta na športskim borilištima.

Futsal Dinamo učinit će sve da se ovakve scene više nikada ne ponove.

Klub ovim putem preuzima svu odgovornost radi propusta u organizacijskom smislu, međutim, radi objektivnog informiranja moramo ukazati na neprimjereno ponašanje Ivice Đole, inače osuđivanog za razna kaznena djela i osobe krajnje dvojbenog morala. Riječ je o osobi koja je svim ljudima aktivnima u hrvatskom futsalu poznata po krajnje neprihvatljivom ponašanju koja se nebrojeno puta manifestiralo kroz provokacije. Đolo od osnutka našeg kluba vrši konstantne napade na Futsal Dinamo i naše navijače šireći netrpeljivost i unoseći zatrovane odnose u hrvatski futsal. Koji su njegovi motivi za to ne znamo, ali jedan je svakako zavist radi konkurencije koju je dobio u gradu.

Na jučerašnju utakmicu Đolo dolazi s tri zaštitara i s tribune provocira gledatelje od prve sekunde susreta. Sve je eskaliralo kada pred kraj poluvremena verbalno pa fizički napada gledatelje (nije bila riječ o BBB, nego o običnim navijačima). Tada slijedi reakcija. Za sve ovo Futsal Dinamo ima više svjedoka, pa i video material kojim ćemo dokazati njegovo neprihvatljivo ponašanje. Đolo nakon svega ulazi na teren i prijeteći maše prema publici koja već navija i nema namjeru nikoga napadati. Tek nakon toga navijači ulaze u teren i ponovno napadaju Đolu koji bježi. U tom metežu netko nažalost udara vratara zbog čega još jednom izražavamo žaljenje i duboku ispriku.

Tijekom sljedećih dana, Futsal Dinamo će sazvati konferenciju za medije na kojima ćemo javnosti podastrijeti dokaze za naše tvrdnje.

Na kraju moramo u potpunosti demantirati navode Ivice Đole o navodnom vrijeđanju i prijetnjama igračima Nacionala srpske nacionalnosti. Svi koji su bili u dvorani znaju da je i to svjesno širenje lažnih informacija zbog kojih će Futsal Dinamo poduzeti sve zakonom predviđene korake.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider