Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gotovo za ovu sezonu

Žestoka kazna za Futsal Dinamo: HNS ih 'udario' tamo gdje najviše boli

Za utrčavanje u teren, napad na suparničkog igrača i predsjednika očekivala se drastična kazna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza brzo je donijela odluku o kazni za Futsal Dinamo na utakmici protiv Nacionala (0:2), kad su napadnuti savjetnik hrvatskog prvaka Ivica Đolo i golman Ivan Pavlić.

HNS je na svojoj službenoj stranici potvrio kako će Futsal Dinamo morati platiti 25.000 kuna kazne i odigrati pet utakmica bez gledatelja.

Konkretnije, 20.000 kuna 'odrezano' je za povike 'Tovarske pi..e' i 'Ubi tovara', a 5.000 kuna i pet utakmica bez gledatelja zbog utrčavanja navijača na teren, fizičkog napada na igrača Nacionala i u konačnici prekida utakmice.

Rigorozna je to kazna jer gledatelji znače prihode za Futsal Dinamo, a do kraja sezone ih prema ovoj kazni neće ih biti, kao što će biti i 25 tisuća kuna manje u klupskoj blagajni. Riječ je o novcu koji su malom i mladom klubu itekako značajni.

Nije pomoglo pred Disciplinskom komisijom HNS-a ni to što su se iz Futsal Dinama ispričali te preuzeli odgovornost za nemile događaje. Također, iako su u Dinamu to željeli, Nacional zbog ponašanja njihova savjetnika nije kažnjen.

"Klub ovim putem preuzima svu odgovornost radi propusta u organizacijskom smislu, međutim, radi objektivnog informiranja moramo ukazati na neprimjereno ponašanje Ivice Đole, inače osuđivanog za razna kaznena djela i osobe krajnje dvojbenog morala. Riječ je o osobi koja je svim ljudima aktivnima u hrvatskom futsalu poznata po krajnje neprihvatljivom ponašanju koja se nebrojeno puta manifestiralo kroz provokacije. Đolo od osnutka našeg kluba vrši konstantne napade na Futsal Dinamo i naše navijače šireći netrpeljivost i unoseći zatrovane odnose u hrvatski futsal. Koji su njegovi motivi za to ne znamo, ali jedan je svakako zavist radi konkurencije koju je dobio u gradu", bio je komentar Futsal Dinama na incident.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider