Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Taktika za 'el clasico'

Velika opasnost za trenera Barce: Opet bi ga mogli 'razapeti' zbog Messija

Čini se da bi Luis Enrique mogao posegnuti za receptom koji je upotrijebio u derbiju s Atleticom u Madridu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Desetak dana prije 'el clasica' Lionel Messi normalno trči i nabija loptu tako da se čini kako će biti u kadru Barcelone za veliki derbi, pišu španjolski mediji. Messi „trenira kao pas“ kako bi se oporavio od ozljede do najveće utakmice na svijetu. Iako se isprva činilo da su nikakve ili iznimno slabe šanse da istrči na Santiago Bernabeuu, sada se ta mogućnost čini sasvim izvjesnom.

Izvrijeđali trenera: Zvijezdama Reala prekipjelo, Ronaldo odbačen i napušten

Ponuda nije ni stigla, a Ibrahimović je već poslao jasnu poruku Ronaldu

Okršaj Ronalda i Ramosa: Kad je Modrić 'poludio', sve je jasno

Čini se da bi Luis Enrique mogao posegnuti za receptom koji je upotrijebio u derbiju s Atleticom u Madridu. Zbog rođenja djeteta Messi nije trenirao cijeli tjedan prije utakmice pa ga je Enrique ostavio na klupi i uveo ga tek u drugom poluvremenu. Ta se odluka pokazala ispravnom i učinkovitom. Argentinac je ulaskom promijenio tijek utakmice i naposljetku donio važnu pobjedu Barceloni.

Realovi navijači žele da Messi zaigra

Sada je ipak drugačija situacija. Messi je pretrpio težu ozljedu koljena, izvan travnjaka je već mjesec i pol dana i pitanje je kako će njegovo tijelo reagirati u prvoj natjecateljskoj utakmici? Liječnici argentinske reprezentacije smatraju kako je rizi prevelik da Messi zaigra u tako zahtjevnoj utakmici. Upozoravaju da je lako moguća obnova ozljede koja bi na još duže vrijeme odvojila Messija od travnjaka i ugrozila mu karijeru.

Logično je da Barcelona i Enrique ne forsiraju ako postoji i najmanji rizik, ali čini se da je Messi taj koji želi pošto poto zaigrati. Messiju se ne propušta najvažnija utakmica polusezone, u kojoj bi mogao zacementirati osvajanje nove Zlatne lopte. U slučaju da ostane izvan travnjaka, a da Cristiano Ronaldo „razvali“ Barcu, Zlatna lopta bi došla u pitanje.

Teško je reći kako bi se na Barceloninu igru odrazio Messijev povratak u momčad bez ijedne natjecateljske utakmice u nogama od kraja rujna. Čak i ako bude fizički spreman, teško da će biti u zadovoljavajućoj formi, a onda je i pitanje koliko bi mogao pomoći, odnosno bi li samo odmogao?
U tom slučaju Enriqueove slatke brige pretvorile bi se u tešku glavobolju. Na forumima se može zamijetiti kako podosta navijača Reala priželjkuje da Messsi zaigra, ako je moguće od prve minute.

Rakitić se ubrzano oporavlja

Vjeruju da bi to išlo na ruku ranjenom Realu, jer bi „polovni“ Messi bio igrač manje za Barcu, misle da bi samo unio nemir u redove Barcelone i time ponovno zakočio Neymara i Suareza, koji su dobili krila i oslobodili sve svoje potencijale nakon što se ozlijedio. Ako Messi zaigra, a Barcelona izgubi utakmicu, mnogi su uvjereni da će komentari i salve kritike na račun Enriquea ići u tom smjeru. Nema sumnje da je trener Barcelone svjestan situacije i da važe što učiniti.

Enrique je u nezgodnoj situaciji: ako procijeni da je bolje da Messi ne igra, a Argentinac ipak bude inzistirao da igra, neće mu biti nimalo lako ići protiv najveće zvijezde kluba. Otvaranjem fronte s Messijem ugrozit će svoju poziciju, zadnji put kada je to učinio zamalo je dobio otkaz (slučaj Anoeta), a popuštanjem riskira da izgubi kredibilitet, ako stvari krenu neželjenim smjerom. U sjeni spekulacija oko Messijeva povratka na travnjak protječe oporavak Ivana Rakitića koji se ozlijedio na utakmici s BATE Borisovim u Ligi prvaka. Isprva se također mislilo kako su male, gotovo nikakve šanse da se Rakitić oporavi do „el clasica“, no čini se da bi hrvatski veznjak ipak mogao biti spreman.

Rakitić je dan nakon ozljede putem društvenih mreža iskazao veliki optimizam. Katalonski mediji izvješćuju kako se Rakitić ubrzano oporavlja i da neće biti iznenađenje ako se nađe u kadru Barcelone za utakmicu s Realom. Messi i Rakitić bore se s ozljedama i vremenom, obojica žarko žele nastupiti u velikom derbiju, no pitanje je što o svemu misli Enrique? Imati u momčadi dva igrača koji su se tek oporavili od ozljeda čini se malo previše.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider