Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šteta...

Euro U19: Nizozemci s igračem manje kaznili Hrvatsku na početku turnira

Hrvatski U19 reprezentativci upisalu su poraz na startu Europsko prvenstva u Njemačkoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi hrvatski reprezentativci upisali su poraz u 1. kolu skupine B Europskog prvenstva nogometaša do 19 godina. Hrvatska je u njemačkom Ulmu igrala protiv Nizozemske i izgubila s 3:1.

Naši su više od 35 minuta igrali s igračem manje, no to im nije pomoglo da nadoknade zaostatak od 1:2. Nizozemska je u prvih pola sata bila dominantnija, a to je znala i pretočiti u rezultatsku prednost 2:0.

Hrvatsku je načeo Bergwijn u 17. minuti, nakon što ga je ubačajem s lijeve strane sjajno pronašao Lammers. Šesnaest minuta kasnije Nouri je poslužio Lammersa, a ovaj je neumoljivo zabio za povećanje nizozemske prednosti.

Hrvatsku je na životu držao vratar Letica, koji je obranio niz teških udaraca. Brekalo je vratio naše u igru dalekometnim udarcem u 43. minuti, a kada je Zeefuik zaradio drugi žuti karton na početku drugog poluvremena mirisalo je na preokret.

Međutim, dominacija naše reprezentacije nije urodila plodom, a kada se u završnici potpuno otvorila to je kaznio munjevito brzi Bergwijn. Ukrao je loptu na 30-ak metara od svog gola, presprintao 60-ak metara i zabio za konačnih 3:1.

Recimo da je susret s tribina pratio Carlo Ancelotti, veliki talijanski trener koji je od ljeta preuzeo klubu Bayerna.

Zanimljivo, dosada su u ovom uzrastu ove dvije reprezentacije igrale dvije utakmice i nikada Hrvatska nije bila poražena. Upisali smo pobjedu 2005. godine (dvostruki strijelac bio je Mario Mandžukić) i remi 2011. godine (0:0).

Hrvatska će u 2. kolu u petak igrati protiv Francuske u Aalenu (19.30 sati), dok će u 3. kolu protiv Engleske igrati u ponedjeljak u Heidenheimu (12 sati).

Prve dvije reprezentacije iz skupine izborit će plasman u polufinale, dok će trećeplasirana reprezentacija igrati protiv trećeg iz skupine A za peto mjesto, posljednje koje vodi na SP U20 koje će se sljedeće godine održati u Južnoj Koreji.

U skupini A u ponedjeljak je Italija svladala domaćina Njemačku sa 1-0, dok su Austrija i Portugal odigrali 1-1.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider