Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjerljivi i Islanđani

Englezi se hat-trickom Kanea vratili na vrh, Ševčenko vodi Ukrajinu prema Euru

Odigrane su još tri utakmice kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo koje se održava iduće godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski nogometaši slavili su u susretu A skupine kvalifikacija za EURO 2020 na Wembleyu protiv Bugarske s 4:0 i u skupini A se vratili na vrh skupine koji im je privremeno bilo otelo Kosovo pobjedom nad Češkom.

Englezi su do uvjerljivog trijumfa došli na krilima Harrya Kanea, koji je na ovoj utakmici upisao hat-trick i jednu asistenciju za gol. Kane je prvo u 24. minuti na dodavanje Raheema Sterlinga načeo mrežu gostiju, a u 49. minuti je bio precizan s bijele točke nakon prekršaja nad Rashfordom. Kane je bio asistent kod trećeg gola, a strijelac je bio Sterling u 55. minuti, a u 72. minuti po drugi puta je bio precizan iz jedanaesterca, koji je i napravljen na napadaču Tottenhama.

Engleska je na vrhu ljestvice s maksimalnih 9 bodova, Kosovo je drugo s 8 bodova iz 4 susreta, a iza njih su Češka (6), Bugarska (2) i Crna Gora (2).

Kečkeš prognozira utakmicu u Azerbajdžanu Prognoza za današnju utakmicu Vatrenih: Opet dvojka, a nama trojka! divider

U skupini B Ukrajinci su nastavili sa sjajnim predstavama pobijedivši u gostima Litvu s 3:0. Pogotke su za reprezentaciju koju vodi legendarni Andrij Ševčenko postigli dali Zinčenko, Marlos i Malinovskij. Ukrajinci nakon pet susreta imaju 13 bodova i uvjerljivo vode na ljestvici prije večerašnjeg dvoboja u Beogradu između Srbije i Portugala.

U skupini H Island je s lakoćom u Reykyaviku došao do trijumfa nad Moldavcima (3:0) i nakratko preuzeo vodstvo u skupini.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider