Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Klaun od vratara"

Englezi "razapeli" Brava i Guardiolu: Što bi rekle hrvatske zvijezde ili suci da ih ovako "poderemo"?

Engleski mediji označili su Claudija Brava kao najvećeg krivca za težak poraz (4:0) Manchester Cityja na Camp Nou protiv Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski mediji označili su Claudija Brava kao najvećeg krivca za poraz težak poraz (4:0) Manchester Cityja na Camp Nou protiv Barcelone. Claudio Bravo imao je tešku noć. Čim je ugledao crveni karton na Camp Nou zacijelo mu je bilo jasno što će mu napraviti engleski tabloidi. Po povratku na „Otok“ dočekala su ga naslovnice u pravom ciničnom engleskom stilu.

Pep sačekao Messija i pokrenuo novu lavinu: Jedini način kako mogu srušiti Barcu i Real

Sun je po običaju bio najzajedljiviji poigravši se s imenom čileanskog vratara i riječju „clown“ pa je ispalio na naslovnici „Clownio“. Aluzija je više nego jasna. Uzgred rečeno, baš nas zanima kako bi reagirali hrvatski nogometaši, suci ili sportski dužnosnici da ih u Hrvatskoj dočekaju slični naslovni, s obzirom na česte pritužbe o „zlim i prljavim“ hrvatskim medijima i novinarima, koji su, ako ćemo iskreno, zapravo nevina dječica spram većine europskih i svjetskih.

Bravo je pod posebnim povećalom nakon što je istisnuo s vrata Manchester Cityja Joea Harta, engleskog reprezentativca koji je morao „emigrirati“ u Italiju. Čileanac je prvi put na udar oštrih engleskih novinarskih bodlja došao nakon derbija s Manchester Unitedom. Bravo je „kiksao“ kod gola Ibrahimovića, a imao je još nekoliko nespretnih reakcija.

City je na kraju pobijedio, pa mu je to bila olakotna okolnost. No, tada su ga prvi put jače „nagazili“, a ovaj put su ga baš „razapeli“. Barcelona je opet rezultatski demolirala „građane“ i još malo podebljala komplekse Englezima koji već godinama u sudaru sa Španjolcima ispijaju gorke pilule.

Kao i uvijek nakon sličnih poraza, naravno da netko mora biti krivac, a engleskih mediji su ga pronašli u čileanskom vrataru, koji je doista napravio katastrofalnu pogrešku u trenucima kada se utakmica lomila. Engleski mediji jedva su dočekali da pitanje vratara ponovno „nabiju na nos“ Guardioli podsjećajući ga da je otjerao Harta s obrazloženjem da je Čileanac sigurniji i kvalitetniji. Guardiola ne odustaje i dalje stoji iza svoje odluke, no kako rezultati kopne, suočava se sa sve većim kritikama. Englezi mu prigovaraju i što je ostavio Sergija Aguera na klupi

City već četiri utakmice ne zna za pobjedu, bilježi dva poraza i dva remija, tako da je Guardiola pod sve većim pritiskom. Bravo je dobio pljesak Camp Noua na izlasku s travnjaka, što se može tumačiti na više načina. Bi li mu pljeskali da je tako griješio u dresu Barcelone? Teško. Čileanac je barem na kratko pronašao utjehu u utrobi Camp Noua. Navodno su ga najviše tješili dojučerašnji suigrači iz Barcelone, ako je to neka utjeha...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider