Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'sjetite se hrvatske'

VIDEO Teorija zavjere: Francuska legenda sumnja u regularnost SP-a 1998.

Puno prašine podigao je intervju s legendarnim francuskim nogometašem koji sumnja u regularnost najvećih nogometnih natjecanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Član zlatne francuske generacije koja je 1998. godine osvojila Svjetsko prvenstvo, Emmanuel Petit, sumnja u regularnost najveće osvojene titule s reprezentacijom. Petit je s Francuskom na putu do naslova u polufinalu pobijedio Ćirinu brončanu Hrvatsku s 2:1, a potom su 'trikolori' u finalu razbili Brazil s 3:0.

Francuz se u intervjuu za francuski Arte prisjetio posljednjeg Svjetskog prvenstva u Brazilu i to ni manje ni više nego utakmice s otvaranja u kojoj je Brazil slavio protiv Hrvatske s 3:1. Podsjetimo, u toj utakmici dogodile su se najmanje dvije kontroverzne situacije nakon kojih je Brazil stigao do vrijedne pobjede.

"Sa svime što se danas događa u nogometu uistinu se pitam: jesmo li zaista osvojili naslov prvaka? Nakon što sam vidio što se dogodilo na utakmici Brazila i Hrvatske... Oprostite ali to je bilo... (proizveo zvuk ustima) malo nategnuto ha? Ponekad me strah da li postajem paranoičan, ali posljednjih se tjedana uistinu pitam: jesmo li pošteno osvojili Svjetsko prvenstvo?", kaže legendarni francuski nogometaš.

Hrvatska je na otvaranju Svjetskog prvenstva u Brazilu poražena s 3:1. Poveli smo autogolom, a onda je Neymar izjednačio u 29. Brazil nikako nije mogao do pogotka nakon toga, pa se u konačni ishod utakmice upleo japanski sudac Yuichi Nishimura.

Najprije je u 70. svirao nepostojeći jedanaesterac nad Fredom koji je Neymar pretvorio u 2:1. Nakon toga je u 82. svirao prekršaj Ivice Olića nad vratarom Juliom Cesarom, iako se Brazilac zabio u našeg igrača i to nakon što mu je lopta u zraku prošla kroz ruke. Hrvatska bi u normalnim okolnostima poravnala na 2:2 u tim trenucima.

Završni udarac dogodio se u sudačkoj nadoknadi kada nije sviran čisti prekršaj nad Ivanom Rakitićem na sredini terena, poslije čega se Oscar sjurio prema golu i zabio za 3:1.

"Ponekad se pitam nismo li svi marionete kojima drugi upravljaju? Prošlo je 18 godina od osvajanja Svjetskog prvenstva, a sumnja je veća nego ikad prije".

Brazil se na posljednjem Svjetskom prvenstvu uz sudačku pomoć progurao do polufinala gdje ga je demolirala Njemačka sa 7:1, a potom i u borbi za treće mjesto Nizozemska s 3:0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider