Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvati umalo kreirali senzaciju

BRAZIL – HRVATSKA 3:1: 'Vatreni' hrabro pali, sudac pomogao domaćinu!

Utakmica Brazil - Hrvatska završila je rezultatom 3:1 na otvaranju Svjetskog prvenstva u Brazilu.

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Hrvatska je izgubila 3:1 od Brazila na otvorenju Svjetskog prvenstva. Nakon svega što se događalo na travnjaku Arene Corinthians, moglo bi se reći nezasluženo. Hrvatska je odlično otvorila utakmicu. Već u 7. minuti „vatreni“ su mogli povesti.

Hrvatska povela autogolom Marcela

Perišić je centrirao s desne strane, a Olić je pucao glavom zamalo pokraj vrata Brazila. Četiri minute kasnije Brazilci su ostali u šoku. Olić je probio po lijevoj strani i uputio prizemni centaršut u sredinu, Jelavić je malo dotakao loptu, a Marcelo ju je skrenuo u svoju mrežu. Moglo se čuti veliko slavlje hrvatskih navijača na stadionu, dok su brazilski zamukli.

Brazil je potom ubrzao svoju igru i frontalno navalio prema vratima Pletikose. Kako su Brazilci najčešće napadači s lijeve strane, Olić se pretvorio u lijevog beka, požrtvovano se vraćao pomoći Šimi Vrsaljku. Hrvatska je do kraja drugog dijela zapravo igrala s pet igrača u posljednjoj liniji, no i dalje je prijetila iz kontri.

Neymar izjednačio udarcem s distance

U 28. minuti Hrvatska je mogla povesti 2:0. Perišić je centrirao s lijeve strane, Jelavić je najviše skočio i iz teške pozicije pucao glavom. Međutim, nedaleko od njega Olić je bio potpuno sam, tražio je da mu spusti loptu, no Perišić ga nažalost nije vidio.
Minutu kasnije uslijedila je kazna. Brazil je povukao kontru, lopta je došla do Neymara, koji preciznim udarcem s distance izjednačuje na 1:1. Udarac nije bio presnažan, no lopta se odbila od vratnice pa je Pletikosa ostao prekratak.

Brazilci su nakon izjednačenja navalili još žešće prema vratima Pletikose, napadali su u valovima, ali „vatreni“ su se dobro branili. Na poluvrijeme se otišlo s 1:1.

Sumnjivi penal za Brazil

Hrvatska je u drugom poluvremenu krenula u sličnom stilu, hrabro i bez respekta, no na scenu je stupio japanski sudac Yuichi Nishimura. Jedanaesterac koji je dosudio za Brazil u 70. minuti gotovo svi svjetski mediji okarakterizirali su prestrogim. Najblaže rečeno, penal je bio sumnjiv. Lovren je samo stavio ruku na rame Freda, a ovaj se bacio kao pokošen.

Je li sudac Nishimura iz Japana pomogao Brazilu da pobijedi Hrvatsku?

Ukupno glasova:

 

Pletikosa zamalo obranio penal Neymaru

Nije bilo povlačenja ili guranja, takvih situacija u svakoj nogometnoj utakmici ima na desetke… Pletikosa je zamalo obranio udarac Neymaru s bijele točke, dirao je loptu, no ona se odbila u mrežu.
Hrvatska se potom potpuno otvorila, Kovač je uveo i Antu Rebića.

Poništen gol Hrvatskoj, Oscar zabio za 3:1

Sudac je poništio pogodak Hrvatskoj u 83. minuti znog navodnog prekršaja Olića na brazilskom vrataru. Vrlo sumnjiva situacija. U posljednjoj minuti utakmice Hrvatska je imala šansu izjednačiti, Perišić je dobro pucao, Cesar je obranio a Olić nije uspio iz odbijanca. U kontri je Oscar vrhom kopačke pogodio s 18 metara desni kut Pletikose i postavio konačnih 3:1.

Brazil - Hrvatska

 

 

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider