Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
Nogomet
"Još više psuje nego uživo"

Priča o čovjeku iz sjene: Kako ga je Slaven Bilić "ukrao" Kloppu

Jedan od onih koji ne okupira naslovnice, ali je itekako važan kotačić u sustavu nogometnog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošli tjedan smo objavili ekskluzivan razgovor sa Slavenom Bilićem uz kojeg je dugi niz godina u stručnom stožeru Nikola Jurčević. No, Bilićev tihi čovjek iz sjene je već nekoliko godina i pomoćnik Jurgena Kloppa iz šampionskih dana Borusije Dortmund.

Intervju za klupsku televiziju nakon treninga mu nije najdraža stvar, rekle su nam kolege iz West Hama. Edina Terzića je teško nagovoriti pred mikrofone.

Ovaj 34-godišnji Bilićev pomoćnik jedan je od njegovih najboljih transfera. Uzeo ga je, ni manje ni više, nego Jurgenu Kloppu s kojim je Edin dvaput osvajao Bundesligu.

"Ja sam radio za Borussiju Dortmund od 2010. do 2013. i onda me Slaven pitao bi li došao kod njega u Bešiktaš i onda sam 2013. otišao tamo. Skupa smo radili tamo dvije godine pa sada dvije god u Premierligi", izjavio je Terzić za Dnevnik Nove TV.

Nema sumnje da je Klopp jedan od najzanimljivijih likova suvremenog nogometa. Veliki trener i atipičan Nijemac.

"Klopp uživo još više psuje"

"Ja sam skautirao za Jurgena Klopa i radio kao trener u akademiji radio sam za U-19, U-16 i U-23. To sam radio prijepodne a poslijepodne kao skaut za prvu momčad."

I kakav je gospodin Klopp? Onako djeluje otkačeno?

"Eto takav kakvim ste ga vidjeli na televiziji takav je i uživo samo još više psuje hahaha. Inače sve isto."

Edin je brzo dogurao do treće njemačke lige kao igrač no kada je shvatio da nema kvalitete za top razinu preselio se u stručni stožer.

"Ja sam jedan od tih 95 posto što nije uspjelo. Puno se nas zaljubilo u nogomet i počelo igrati, za mene nije bilo dosta da uspijem kao profi igrač. Vidio sam da neću zaraditi puno novaca u nogometu ali sam odlučio da želim ostariti u nogometu."

Njegova je poruka da uz igranje, makar i profesionalno, treba gurati obrazovanje. Trenerske akademije i praksa su ipak priznaje dva različita svijeta.

"Knjige su jako bitne, otvoriti oči, uši i usta ponekad i to je bitno nekad. Ali sve je drugačije ako se stoji ispred 25 igrača 15 različitih nacionalnosti i ega onda je sve drugačije nego u knjigi haha."

O igračkim zvijezdama ne voli pričati jer za njega se najdraži igrač mijenja iz tjedna u tjedan...

"Meni je najdraži igrač igrač koji zakuca 1:0 u 95. minuti, taj vikend. E taj mi je najdraži haha", veselo će Terzić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider