Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Hajduk jako pozitivno"

EKSKLUZIVNO Slaven Bilić o Modriću, Mourinhu, HNL-u i plesu milijuna na Otoku

S bivšim hrvatskim izbornikom na pripremama njegova West Hama u Austriji je razgovarao reporter Nove TV Vlado Boban.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Bilić i West Ham nalaze se u austrijskom Bad Waltersdorfu gdje se pripremaju za novu, treću zajedničku sezonu.

"Prošla je bila turbulentna iz više razloga. Novi stadion, nova i veća očekivanja nego što su bila prije. Ona je završila nešto realno za West Ham, 11. smo, a imamo isto bodova kao i 10. Ne super, ali očekivano. Ali, bili smo u pet situacija da smo, ako izgubimo ili ako ne pobijedimo, u potencijalno velikom problemu, u zoni ispadanja. Ono što ohrabruje je to što smo svaki put u tih pet utakmica reagirali dobro, pobijedili i na kraju napravili sezonu koja se može podnijeti", izjavio je Bilić za Dnevnik Nove TV.

Jose Mourinho je jednom rekao kako se Slaven Bilić čini kao cool tip s kojim bi mogao otvoriti butelju vina. Jeste li ju otvorili?

"Nismo. Meni je on drag, osjećam da sam i ja njemu drag. Često komuniciramo. Velikan je, ljudi neki govore i ovo i ono, da igra tako kako igra, ali on je čovjek koji je obilježio zadnjih 15 godina nogometa sigurno."

"Cifre u nogometu? To je sve puklo, to ništa nije realno"

Na otvaranju sezone West Ham igra protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu. Teško da može teže?

"Ja sam veliki optimist i mislim da nam je ova lanjska sezona jedna dobra škola i ne samo škola nego nas je izgradila i kao pojedince i kao momčad u karakteru."

Kako gledate na ludi ples milijuna u nogometu?

"To već dugo nema smisla ako pričamo o nekom normalnom životu ljudi. To su cifre koje ne bi smjele biti u nogometu, nogomet je sport za raju i bio i trebao bi to i ostati. Ako gledamo da se to događa i u drugim sportovima i biznisima, tipa muzika, sad taj neki Bieber zarađuje 100 puta više nego što su zarađivali Rolling Stonesi. Da ne pričam o Led Zeppelinu ili Elvisu. To je sve puklo, to ništa nije realno."

"Ne vjerujem da Island može dobiti sve četiri utakmice"

Idemo na domaće teme. Reprezentacija se nije proslavila na Islandu, čini se kako nas čeka teška jesen.

"Nismo igrali dobro, ono je bila tipična 0:0 utakmica i tako je trebala završiti. Samo, gol uvijek možeš primiti, možeš i dati. Nažalost smo ga primili i time zakomplicirali situaciju. Ne treba pretjerano prozivati i biti negativan. Bit će nam teško jer smo sad malo iskompromotirali situaciju. Da smo pobijedili već bi bili tamo, da je bilo neriješeno i dalje bi održali taj razmak između nas i ovih drugih. Međutim, još uvijek smo na prvom mjestu i imamo dobar raspored. Ako mi sad kontamo da će Island pobijediti sve četiri, a mi nećemo... Ja ne vjerujem da Island može pobijediti sve četiri."

"Modrić je fantastično odgojen i izuzetno moralan"

Pravnik ste po struci, trenirali ste Luku Modrića. Kako gledate na sve to?

"Ja sam pravnik i ja sam legalist, ne mogu govoriti o sudskim stvarima. Iskreno da vam kažem, ja to nisam to nešto puno ni pratio. Međutim, zvao sam Luku, s njim se čujem često. Imao sam potrebu ga zvati nakon što se napravila ona hajka na njega. Zvao sam i njega i zvao sam mu oca Stipu jer imam tu čast i privilegiju da ljude znam, znam mu obitelj. Ja o Luki mogu reći samo najnaj, i jedino pozitivno. Ovdje ne govorim kao o igraču nego kao osobi. Ne mogu reći ništa i nikad neću nego ekstremno pozitivno. Fantastičan momak, fantastično odgojen i izuzetno moralna osoba, kako on tako i cijela obitelj."

"Hajduk je opet jako pozitivan"

Što očekujete od iduće sezone HNL-a?

"HNL je svaki dan tema. Imamo tu dinamovce i hajdukovce. Dobro je što se pojavila Rijeka i napravila to što je napravila. Mene tu najviše interesira Hajduk, jasno, koji ide i dalje gore-dolje. Sad je opet jako pozitivno, kraj sezone je bio pozitivan. Ovo ljeto je uvijek pozitivno što se tiče Hajduka i nadanja. Za nešto više se treba popraviti ekonomija jer bez toga nema ništa. Ako nema Agrokora nema ni Hajduka, Hajduk isto treba nekoga. Pa i mi trebamo, svaki engleski klub dobiva po 100 milijuna funti od TV-prava", zaključio je Bilić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider