Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pakleni start ih čeka

Jurčević nahvalio Bilića, pričao o pojačanjima i otkrio koga vidi kao prvaka

U Bad Waltersdorfu s pomoćnikom Slavena Bilića na klupi West Hama razgovarao je reporter Nove TV Vlado Boban.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham je ovog ponedjeljka stigao u Bad Waltersdorf gdje će se pripremati za novu sezonu. Prošlog ljeta londonski klub boravio je u SAD-u da bi sad izabrali mjestašce na krajnjem istoku Štajerske.

"Mi smo se odlučili ove godine na tu soluciju zato jer smo prošle godine bili u Americi i nismo na neki način imali prave pripreme. Sad smo pokušali dobiti dozvolu od kluba da izbjegnemo daleka putovanja i nadam se da ćemo se ovdje bolje pripremiti", izjavio je za Dnevnik Nove TV Nikola Jurčević po završetku prvog treninga West Hama u novoj sezoni, trećoj koja predstoji njemu i Slavenu Biliću.

Dosad su Čekićari pod Bilićevim i Jurčevićevim vodstvom završavali na 7. mjestu u prvoj i 11. u drugoj sezoni. Što mogu u trećoj?

"Ambicije su da probamo biti u prvih 9-10 ekipa. Ne gledamo onih šest najboljih, nadam se da se s Evertonom i Southamptonom možemo boriti za tu neku sedmu, osmu ili devetu poziciju."

Ponovno je počeo ples milijuna u Premierligi, a najzvučnije ime koje je West Ham doveo je Pablo Zabaleta koji je stigao iz Manchester Cityja bez odštete. Što se uopće može očekivati od West Hama na tržištu?

"U svakom slučaju se želimo pojačati, pogotovo na ofenzivnim pozicijama. Tražimo jednog vrhunskog centarfora, možda jedno pravo krilo, ali cijene su nevjerojatne. Imamo dosta igrača u kombinaciji, nije lako potpisati nekog pravog za koga možete biti sigurni da će biti pojačanje. Ali, vremena još ima i vjerujem da ćemo se uspjeti pojačati i biti bolji nakon što dovedemo dva-tri igrača."

"City će sastaviti vrhunsku ekipu, oni bi mogli biti prvaci"

Otvaranje Premierlige na Old Traffordu je sve samo ne lagano.

"I ne samo to nego prve tri utakmice igramo u gostima jer se Europsko atletsko prvenstvo održava na našem stadionu. Manchester United, Southampton i Newcastle - bit će teško, ali u Engleskoj je svaka utakmica nepredvidiva. Vjerujem da možemo iznenaditi ako se dobro spremimo."

Koga vidite kao novog prvaka?

"Teško mi je sada reći, toliko su izjednačene ekipe u vrhu. Meni se prošle sezone najviše sviđao Tottenham, čini mi se da će City opet sastaviti neku vrhunsku ekipu. Evo, recimo, Manchester City."

"Bilić je izvanredan trener i odličan čovjek"

Hoće li Jurčević i dalje ostati Bilićev pomoćnik?

"Zasada je tako, imam ugovor još ovu godinu. Naravno da imam ambicije da ako se otvori neka prava kombinacija da krenem raditi samostalno. Ali, jako sam zadovoljan u West Hamu kao i prije u Bešiktašu, Lokomotivu i u hrvatskoj reprezentaciji. Slaven je izvanredan trener i odličan čovjek. Zasada je tako, a ako se u budućnosti ostvari neka kombinacija da budem samostalan trener, to mi je jedna želja i ambicija."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider