Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaobilaznim putem

Najmlađi branič Vatrenih: Mladić koji ima odličnu sezonu

Mladi Šibenčanin zasluženo se našao među 27 kandidata za Euro u Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedno od pet rješenja za stoperske pozicije na preliminarnom popisu Ante Čačića za Euro je Duje Ćaleta-Car.

Mladi Šibenčanin našao se u društvu Ćorluke, Vide, Jedvaja i Schildenfelda nakon odlične sezone u Red Bull Salzburgu s kojim je obranio naslov prvaka u Austriji, a mogao bi i Kup, ako u finalu u četvrtak pobijede Admiru.

Ćaleta-Car, koji će u rujnu proslaviti 20. rođendan, karijeru je gradio daleko od svjetla reflektora. Za matični Šibenik u sezoni 2012./2013. debitirao je u seniorskom nogometu kao 16-ogodišnjak, a već u ljeto 2013. odlazi na probu u austrijski Pasching. U tom klubu također se zadržao jednu sezonu (15 nastupa, tri gola), nakon koje prelazi u FC Liefering, filijalu Red Bulla.

Ugovor s najboljim austrijskim klubom u posljednjem desetljeću potpisao je 7. siječnja 2015., a isti vrijedi do 30. lipnja 2020. Lanjskog proljeća je debitirao, a ove sezone se ustalio u početnom sastavu i dao svoj u osvajanju titule.

U fantastičnoj pobjedi hrvatske U-21 reprezentacije nad Španjolskom upravo je Ćaleta-Car bio strijelac prvog od triju pogodaka.

"S obzirom na to da smo ostali bez Leškovića, pozvali smo Duju koji je standardan mladi reprezentativac i što je još važnije, standardan je u austrijskom prvaku. On ima 20 godina i po svemu zaslužuje što je u ovoj situaciji s nama", objasnio je Ante Čačić pozivanje Ćalete-Cara u hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Vidjet ćemo hoće li se naći na završnom Čačićevom popisu za Euro. Čak i ako ne bude tako, ne bi trebalo biti sporno da će u skoro vrijeme on i Jedvaj biti stoperski tandem Vatrenih. Naravno, uz pretpostavku da se obojica nastave razvijati dosadašnjim tempom.

Duje Ćaleta-Car - biografija:

ROĐENJE: 17. rujna 1996. u Šibeniku

VISINA: 188cm

TEŽINA: 88kg

POZICIJA U MOMČADI: stoper

TRENUTNI KLUB: Red Bull Salzburg

PRIJAŠNJI KLUBOVI: Šibenik, Pasching, Liefering

NAJVEĆI USPJESI: prvak Austrije 2015. i 2016., osvajač Kupa Austrije

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider