Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzalud im trud

VIDEO Ovo je brutalno pa i suludo: Engleze će smrznuti, a ostatak Europe rasplakati

Barca je iskrcala ukupno 122 milijuna za igrače koji će grijati klupu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u netom završnom ljetnom prijelaznom roku dovela šest pojačanja - Cillesen, Umtiti, Digne, André Gomes, Alcacer i Denis Suarez – a nijedan od njih, kako sada stvari stoje, neće imati mjesto u prvoj momčadi.

VIDEO Ronaldo izazvao neviđenu pomutnju: O ovome priča cijeli Madrid!

Dakle, Barca je iskrcala ukupno 122 milijuna za igrače koji će grijati klupu. Na prvu se čini suludim, a na drugu ipak postoji logično objašnjenje. Petorica od šestorice igrača imaju između 22 i 23 godine, četiri-pet godina stariji je samo vratar Cillesen, dok su glavne vedete „blaugrane“ u godinama, neki od njih polako mogu razmišljati i o kraju karijere, primjerice Iniesta i Mascherano, koji imaju 32 godine, a Messi, Suarez, Pique i Sergio Busquets bliže se tridesetoj.

Barca mora razmišljati o budućnost i to prilično bliskoj, stoga su Katalonci uložili pozamašna sredstva u mlađe igrače kako bi se kalili i sazrijevali uz nabrojane senatore te naposljetku preuzeli njihove pozicije.

Dolazak nabrojanih igrača znači još jednu stvar – čini se da je zaštekala „proizvodna traka“ u La Masiji. Nakon 10-15 godina izvrsnosti i stvaranja mnogi velikih pa i grandioznih igrača, slavna nogometna škola Barcelone već duže vrijeme nije u stanju izbaciti svjetske klase u serijama kao nekoć. Možda su posljednji klasni igrači iz Barcine škole Rafinha i Sergi Roberto, dok su Bartra, Sandro, Munir, Samper i neki drugi igrači „pretanki“ za Barcelonu, koja ne priznaje prosječnost nego samo vrhunsku klasu.

Za razliku od nekih prijašnjih sezona, kada Barca na klupi nije imala adekvatne zamjene, Luis Enrique sada ima doista široku klupu i iznimno kvalitetan kadar.
Pogledajte ovaj sastav: Cillessen – Digne, Mathieu, Umtiti, Aleix Vidal – Andre Gomes, Wilfrid Kaptoum, Denis Saurez – Arda Turan, Alcacer, Rafinha.


Za usporedbu, zanimljivo je pogledati drugi postavu Real Madrida, koja također izgleda senzacionalno: Casilla – Coentrao, Nacho, Varane, Danilo – James, Kovačić, Isco – Asensio, Morata, Lucas Vazquez.

Doista brutalno, neki će reći i suludo da takvi igrači sjede veći dio sezone na klupi. Nema puno klubova u Europi koji mogu reći da imaju jače udarne sastave. Mislimo da se može reći da bi druge postave Barcelona i Reala vodile bitku za vodeće pozicije i u Primeri i u Ligi prvaka, pa je sasvim logično da su, uz Bayern, daleko najveći favoriti najelitnijeg natjecanja i ove sezone. Englezi se pojačavaju, troše nemilice, ali čini se da je to još uvijek nedovoljno dobro za španjolske divove...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider