Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Kažu, nije žuti..."

Dok se Kek i Rijeka bune, u Dinamu i Sudačkoj komisiji nemaju komentara na suđenje: Osim...

Nakon jučerašnjeg polufinala Kupa između Dinama i Rijeke ponovno se vuku sudački repovi.

Stopalo Dine Perića (Foto: Instagram) (Foto: Instagram)

Dinamo je prošao dalje, u finale Kupa s Hajdukom, no suđenjem Marija Zebeca nezadovoljni su i trener Rijeke Matjaž Kek i sportski direktor Srećko Juričić.

"Pogriješi se. Normalno da svi griješimo, hvala Bogu, ali možda je najgore ponašanje, a o tome neću. O tom ću razmisliti pa ću za dva dana reći kako se ponašao jer baš nije OK da se smije u facu. Baš nije ok."

To mislite na Zebeca?

"Mislim na suca, da."

I tako je polufinale Kupa još jednom ostalo u sjeni lošeg suđenja.

"Moram konstatirati da sudac na utakmici polufinala Kupa Hrvatske nije dorastao zadatku i da je očitim pogreškama upropastio, jednu potencijalno, lijepu sportsku predstavu. Nimalo ne umanjujući pritom zasluženu pobjedu Dinama, događaji na spomenutoj utakmici, baš kao i na posljednjoj utakmici protiv Hajduka u Splitu, te na brojnim drugim utakmicama u kojima su i Rijeka, a i drugi klubovi bili oštećeni, potvrđuju da je nužno da se u sudačku organizaciju mora uvesti produktivniji sustav funkcioniranja", poručio je sportski direktor Riječana.

Dvije situacije zasmetale Riječanima

Riječanima su posebno zasmetale dvije situacije - drugi, isključujući žuti karton za Filipa Bradarića i situacija vezana za akciju u kojoj je Dinamov branič Stojanović srušio Acostyja u ili oko kaznenog prostora Dinama.

I kada su svi očekivali da dosudi jedanaesterac za Rijeku, Zebec je pokazao Acostyju žuti karton zbog simuliranja...

Oni u koje se upire prstom - šute

A zbog suđenja nisu presretni ni u Dinamu. Bio je tu eventualni jedanaesterac u 45. minuti nakon što je udarac Doumbije završio na ruci Bradarića. Zebecovo suđenje u Maksimiru u četvrtak nisu komentirali, već su najavili kako će se sutra na sve osvrnuti savjetnik Uprave Zdravko Mamić.

A oni u koje se upire prstom, danas šute. Iako je još jučer u analizi utakmice član Sudačke komisije Draženko Kovačić priznao kako je sudac pogriješio, danas iz Sudačke komisije nema izjava. I tako je po tko zna koji put, zbog sudačkih odluka nogomet ponovno u drugom planu.

Svoj komentar na suđenje, točnije na drugi žuti karton Bradarića, dao je Dino Perić na kojem je Bradarić i napravio start. Perić je uslikao svoje stopalo i uz fotografiju napisao: "Kažu, nije žuti."

Stopalo Dine Perića (Foto: Instagram) Stopalo Dine Perića (Foto: Instagram) (Foto: Instagram)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider