Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijesna prilika

Dinamo u raju: Stižu milijuni, a ždrijeb će sigurno biti spektakularan

Na Maksimiru će se po sedmi put igrati najprestižnije klupsko natjecanje svijeta.

Ždrijeb Lige prvaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dinamo je eliminirao Rosenborg i ostvario glavni klupski cilj za ovu sezonu - plasman u Ligu prvaka.

Nenad Bjelica i njegovi igrači od početka ljetnih priprema papagajski su ponavljali kako će dati sve od sebe da uđu u Ligu prvaka i, evo, uspjeli su ostvariti želju sebi i navijačima Modrih.

Ulazak u Ligu prvaka predstavlja veliku stvar za klub iz Maksimira, kako na sportskom tako i na financijskom aspektu. UEFA će svakom klubu koji je izborio grupnu fazu Lige prvaka dati po 15.250.000 eura, a u Dinamu računaju na još nekoliko milijuna eura koje će dobiti od tzv. marketing poola UEFA-e.

Astronomska je to svota za hrvatske prilike koja će sasvim sigurno navući osmijeh na lica čelnih ljudi kluba, dok će Bjelicu, igrače i navijače više zanimati ždrijeb skupina odnosno protivnici s kojima će Dinamo igrati.

Milan Stjelja iz Trondheima nakon ulaska Dinama u LP (Foto: GOL.hr) Dinamo može teško nastradati, ali i proći sjajno: Skupina iz snova završava sa Zvezdom divider

Ždrijeb u četvrtak u Monte Carlu

Ždrijeb će se održati ovog četvrtka 29. kolovoza s početkom u 18:00 u Grimaldi Forumu u Monte Carlu, a Dinamo će sa svojim koeficijentom (29.500) biti smješten u treću jakosnu skupinu, što je velika novost u odnosu na dosadašnje nastupe Modrih u Ligi prvaka.

Prijašnjih godina, kad god bi Dinamo uspio se plasirati u Ligu prvaka, redovito je ždrijeb čekao u onom najslabijem (četvrtom) potu, pa bi u pravilu dobivao suparnike protiv kojih su nade u startu bile male.

Što može Dinamo u Ligi prvaka?

Ukupno glasova:

Bjelica otkrio što je rekao svojim igračima u poluvremenu, te najavio lov na pobjede u LP Milan Stjelja iz Trondheima nakon ulaska Dinama u LP (Foto: GOL.hr) Slavlje Dinama u svlačionici

Izbjegli Inter, Lyon, Leverkusen...

Ovaj put situacija je drukčija i Modri neće moći igrati protiv ostalih klubova iz treće jakosne skupine, a to su: Lyon, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Olympiakos, Club Brugge, Valencia i Inter.

I dok s prethodno navedenima ne može biti izvučen, Dinamo će sigurno igrati protiv nekog od klubova iz posljednjeg pota. To su Lokomotiva Moskva, Crvena zvezda, Genk, Galatasaray, RB Leipzig, Atalanta, Lille i Slavia Prag (ako večeras obrani 1:0 protiv CFR Cluja iz prve utakmice).

Potez utakmice iz dva dijela: Bjeličina zamjena i Gojakova majstorija Milan Stjelja iz Trondheima nakon ulaska Dinama u LP (Foto: GOL.hr)

Dvije varijante ždrijeba

U prvom potu su Liverpool, Chelsea, Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern i Zenit, a u drugom Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Šahtar, Tottenham, Benfica i Ajax (ako eliminira APOEL u play-offu).

Kako god okrenete, ždrijeb će biti spektakularan. Može se dogoditi neka superatraktivna skupina u kojoj bi se čak i na Maksimiru tražila karta više (primjerice: Juventus, Real Madrid, Dinamo, RB Leipzig), a može i ona u kojoj bi se Dinamo s pravom mogao nadati prolasku i nastavku europske sezone, makar da kao trećeplasirani ode u nokaut fazu Europske lige. Npr., da Dinamo iz prvog pota izvuče Zenit, iz drugog Benficu, a iz trećeg Genk.

Jedno je sigurno: u Maksimiru je još sinoć počelo odbrojavanje...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider