Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"olmo je sretan u dinamu"

Bjelica otkrio što je rekao svojim igračima u poluvremenu, te najavio lov na pobjede u LP

Nenad Bjelica posebno je bio zadovoljan drugim poluvremenom svoje momčadi, u kojem je Gojak zabio, a Dinamo izborio skupinu Lige prvaka.

Galerija Milan Stjelja iz Trondheima nakon ulaska Dinama u LP (Foto: GOL.hr) Slavlje Dinama u svlačionici

Trener Dinama Nenad Bjelica nije bio posebno zadovoljan igrom svoje momčadi u prvom poluvremenu, pa je u svlačionici smirio dečke i unio im dodatno samopouzdanje.  

 

"Prošle godine smo bili jako blizu pa izgubili. Malo nam je to prolazilo kroz glavu u prvom poluvremenu. Na poluvremenu smo smirili momčad, rekli par stvari koje moraju bolje raditi i gol Amera Gojaka dao nam je mirnoću za prolaz."

* Amer se iskupio za promašaj u Lisabonu?

 

"Svi ste dosta kritični prema Ameru. Svi bi bili sretniji da je zabio u Lisabonu. Jako mi je drago zbog njega. Zabio je četiri gola već ove sezone i sretan sam da je on odveo Dinamo u Ligu prvaka."

* Rosenborg je u prvom poluvremenu bio puno bolji. Što se dogodilo?

"Rekao bih da je tu glava u pitanju bila. Psihološki za nas teška utakmica, za njih lagana. Nemaju ništa za izgubiti, dok s druge strane mi imamo jako puno toga za izgubiti. Primili smo rani gol koji je unio dodatnu nesigurnost. Imali smo u prvom poluvremenu dosta nesigurnih igrača na terenu, neraspoloženih. Imali smo nekoliko situacija pred golom u kojima smo loše reagirali. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, a plod toga bio je pogodak Gojaka."

* Je li ova utakmica bila svojevrsna opomena?

"Svaka utakmica je opomena i iz svake utakmice možemo nešto naučiti. Psihološki je bilo teško pripremiti se za ovu utakmicu. Na poluvremenu smo bez vike dali dodatnu dozu samopouzdanja."

* Što ste rekli Gojaku na ulasku u teren?

"Gojaku sam rekao da pazi na broj 25 kada oni imaju loptu, a kada smo mi u posjedu da igra na poziciji Danija Olma u sustavu 4-3-3. To smo radili i u Zagrebu, gdje smo imali malo više uspjeha nego danas. Kada je ušao dobio je dugu loptu, povukao i opalio u same rašlje."

* Na isti dan prije šest godina ste s Austrijom Beč izbacili Dinamo.

"Prije šest godina nsam s Austrijom izbacio Dinamo iz Lige prvaka, a danas sam uveo Dinamo u skupinu Lige prvaka. Nemamo nikakvih želja. Možemo neopterećeni igrati Ligu prvaka. Neće to biti psihološki teške utakmice, pogotovo ne prve tri četiri. Kada ostanu posljednje dvije u igri i ako će se igrati za nešto onda bi mogle biti teže. Ja sam uvjeren da možemo ostvariti dobar rezultat. Nisam jedan od onih koji smatra da je bitno sudjelovati, nego više da je bitno pobijediti."

* Ostaje li Dani Olmo nakon ulaska u Ligu prvaka?

"Ulazak u Ligu prvaka ne ovisi o ostanku Danija Olma u svlačionici. Dani je s nama, sretan je, ponuđen mu je novi ugovor i vjerujem da će ostati s nama, jer s njim imamo dimenziju više."

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider