Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Istri derbi začelja

Dinamo sretnim golom slavio u Splitu i zadržao korak s Rijekom

Utakmicama u Splitu i Puli kompletirano je 15. kolo HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici 15. kola HNL-a u Parku mladeži je Dinamo pobijedio Split s 1:0 i vratio zaostatak na šest bodova, koliko je bilo prije ovog kola i riječkog slavlja u Jadranskom derbiju.

Strijelac pobjedničkog pogotka za Modre bio je Petar Stojanović u 17. minuti.

Slovenac, koji je isključen u Sevilli na utakmici Ligi prvaka, bio je uz aut-liniju na desnoj strani, izgledalo je kao da želi centrirati, ali lopta je u neobičnom luku ušla u mrežu. Domaći vratar Tomislav Duka loše je reagirao, spremao se istrčati uhvatiti centaršut, a na koncu je primio gol u prvi kut.

Do kraja su Modri mogli i uvjerljivije slaviti, ali pogodak Stojanovića ostao je jedini za novi minimalni trijumf Zagrepčana na strani. Zanimljivo, posljednja četiri prvenstvena susreta Dinama u gostima završena su ishodom 0:1 - bilo je tako u prošlom kolu u Zaprešiću, a prije toga i u Koprivnici te kod Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Istra ostavila Cibaliju na dnu sa Splitom

Prije ogleda Splita i Dinama, u Puli je Istra 1961 pobijedila Cibaliju 3:2 i zaplovila u mirnije vode.

Risto Mitrevski je u 10. minuti doveo Istru u vodstvo da bi u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela poravnao Marko Pervan. U 62. Theophilus Solomon vraća prednost Puljanima, ali Vinkovčani se ne predaju i preko Matije Mišića u 81. minuti izjednačavaju. Ipak, ništa od podjele bodova...

U 86. minuti je Šime Gržan iz jedanaesterca zabio za treću pobjedu Istre u ovoj sezoni i priključak s momčadima iz sredine ljestvice.

Istodobno, Cibalia ostaje pretposljednja i, premda je rana faza sezone, zasad se čini da će oni i Split voditi bitku oko izbjegavanja posljednje pozicije i automatskog ispadanja u Drugu HNL.

Sad slijedi reprezentativna stanka, a u idućem (16.) kolu sastaju se:

Dinamo - Istra 1961 (18. studenog)
Inter Zaprešić - Split (19. studenog)
Hajduk - Lokomotiva (19. studenog)
Cibalia - Osijek (20. studenog)
Slaven Belupo - Rijeka (20. studenog)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider