Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Bez ikakvih šansi

Dinamo potopljen u Španjolskoj, Sevilla ih potpuno deklasirala

I četvrti put ove sezone Dinamo je upisao poraz bez postignutog gola po čemu je jedini u Ligi prvaka.

Ni u četvrtom nastupu u skupini H Lige prvaka Dinamo nije uspio zabiti gol ni uzeti bod - Sevilla ih je na svom Ramon Sanchez Pizjuan stadionu pobijedila sa 4:0 i time stigla nadomak plasmana u osminu finala.

Dinamo je tako ostao jedina momčad bez pogotka u Ligi prvaka i kako ne bi s nulom završili natjecanje morat će zabiti ili Lyonu na Maksimiru u idućem kolu ili Juventusu u Torinu.

Što se tiče samog dvoboja u Sevilli, Ivajlo Petev je na teren poslao momčad s petoricom igrača u obrambenom redu i to je izgledalo solidno u prvih 15-20 minuta, uz poneki sporadični "izlet" u polukontru poput onog iz 17. minute kada je Soudani u dobroj situaciji pucao glavom pored desne vratnice.

Stojanovićeva glupost uništila svaku nadu Modrima

U drugoj polovici prvog dijela Španjolci su počeli dizati ritam utakmice i vratar Modrih Dominik Livaković je imao sve više posla. U 23. je uspio udarac glavom N'Zonzija skrenuti u prečku, ali osam minuta kasnije ništa nije mogao nakon što je Luciano Vietto primio Vazquezovu loptu na sedam-osam metara, riješio se Schildenfelda i ljevicom donio vodstvo Andalužanima.

Kraj prvog dijela obilježio je Petar Stojanović ne baš pametnim prekršajem na sredini terena zbog kojeg mu je njemački sudac Felix Zwayer pokazao drugi žuti karton i Modri su ostali s igračem manje.

Ta činjenica prisilila je Peteva na promjenu već na poluvremenu i on je odlučio pojačati defenzivu, uvođenjem Rumunja Alexandrua Matela koji je zamijenio El Arabija Hillela Soudanija. Kad je u prvih 15 minuta nastavka Mario Šitum ušao umjesto Ante Ćorića, a Dino Perić umjesto Paula Machada, postala je jasno da Petev želi izbjeći rezultatsku katastrofu i što manje snage potrošiti uoči prvenstvenog gostovanja u Splitu.

Raspad sistema u zadnjih 20-ak minuta

Ali, u tome nije uspio... Primio je Dinamo još tri gola u posljednjih 25 minuta. U 66. je Sergio Escudero nakon krasne akcije s Vitolom elegantno pogodio donji lijevi kut Livakovića, a u 80. je Steven N'Zonzi uspio ono što nije u 23. minuti - glavom je zabio nakon kornera.

U strijelce se stigao upisati i Wissam Ben Yedder koji je u igru ušao u nastavku. On je u 88. pogodio iz neposredne blizine nakon asistencije Mariana za konačnih 4:0.

U drugoj utakmici ove skupine Juventus i Lyon su odigrali 1:1. Poveli su Talijani u 13. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Gonzalo Higuain, a bod Francuzima je donio Corentin Tolisso u 85. minuti.

Jeste li očekivali više od Dinama nakon četiri kola u Ligi prvaka?

Ukupno glasova:

SEVILLA: Sergio Rico, Ferreira, Adil Rami, Mercado, Escudero, Kranevitter, Steven N'Zonzi, Ganso (Kiyotake, 75), Vitolo (Sarabia, 75), Franco Vázquez (Ben Yedder, 61), Vietto.

DINAMO: Livaković, Pivarić, Sigali, Schildenfeld, Benković, Stojanović, Machado (Perić, 60), Pavičić, Ante Ćorić (Šitum, 53), Soudani (Matel, 46), Junior Fernandes.

STRIJELCi: 1:0 Vietto (31), 2:0 Escudero (66), 3:0 N'Zonzi (80), 4:0 Ben Yedder (87).

CRVENI KARTON: Stojanović (Dinamo, 45+1)

SUDAC: Felix Zwayer (Njemačka)

STADION: Sánchez Pizjuán

GLEDATELJA: 35.000

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider