Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
+9 ispred dinama

Rijeka okrenula Hajduk u Jadranskom derbiju, nastavljen crni niz Splićana

Nevjerojatna crna serija Hajduka protiv Rijeke nastavila se i ove subote na Rujevici.

U najiščekivanoj utakmici 15. kola HNL-a Rijeka je na Rujevici pobijedila Hajduk s 2:1 i time pobjegla na devet bodova ispred drugoplasiranog Dinama kojeg u nedjelju očekuje gostovanje u Parku mladeži protiv Splita.

Matjaž Kek produžio je svoju impresivnu seriju u Jadranskom derbiju - otkako je ovaj Slovenac postao trener Rijeke učinak protiv Hajduka mu je 10 pobjeda, pet remija i nula poraza.

Što se Hajduka tiče, trenutni zaostatak od 13 bodova za vodećom Rijekom znači kako su i zadnji snovi o naslovu prvaka raspršeni te da će realnost Splićana biti borba s Osijekom za treće mjesto.

Hajduk se obranio, pa poveo

Inače, ogled na Rujevici Riječani su otvorili zbilja uraganski, navalili su od prve minute i gosti su zadržali nulu u prvom poluvremenu prvenstveno zahvaljujući riječkoj nepreciznosti i odličnom Lovri Kaliniću.

Ono što nije pokupio Kalinić, zaustavila je prečka, u 23. minuti kada je pucao Franko Andrijašević, koji je bio jedan od najboljih igrača utakmice.

Na poluvremenu ni Kek ni Marijan Pušnik nisu posegnuli za promjenama, a nakon što je 15-ak minuta nastavka proteklo bez pravih prigoda, Hajduk je poveo, praktički iz ničega. Igrala se 60. minuta kada je Rijeka bila u napadu, a u želji da otkloni opasnost pred svojim golom Lorenco Šimić je poslao odličnu dugu loptu na koju nije dobro reagirao Josip Elez - pobjegao mu je Marko Futacs i hladnokrvno kroz noge pogodio za veliko slavlje 300-tinjak gostujućih navijača.

Splićanin Elez presudio bivšem klubu

Vodstvo Hajduka potrajalo je svega šest minuta, kada je nevjerojatno smušeno reagirala Hajdukova obrana. Pucao je Josip Elez s ruba šesnaesterca, a lopta je pogodila Šimića i prevarila Kalinića te se odbila u mrežu.

Potpuni preokret stigao je u 75. minuti i opet je strijelac bio Elez, 22-godišnji stoper koji nije htio slaviti golove jer je Hajdukovo dijete (prodan je prije tri godine u Lazio odakle je zaobilaznim putem preko Danske stigao u Rijeku). Nakon udarca iz kuta potpuno neometan je ostao Elez nakon jednog centaršuta i glavom je pogodio suprotni kut nemoćnog Kalinića.

Dvije minute nakon drugog Elezova gola Ohandza se krasno oslobodio dvojice čuvara i pucao, ali vratar Rijeke Andrej Prskalo je sjajnom intervencijom spriječio izjednačenje.

I to je bilo to otprilike. Do kraja je bliže bila Rijeka trećem golu nego Hajduk izjednačenju jer su gosti (jalovo) pokušavali poravnati što su Kekovi igrači htjeli iskoristiti iz brojnih kontri, ali rezultat se nije mijenjao.
 

 

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider