Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Istraga utvrdila

Detalji tragedije koja je potresla svijet nogometa: Optužena dva liječnika

Utvrđena mu je srčana aritmija na liječničkim pregledima u dva prethodna kluba, ali nažalost liječnici mu nisu zabranili igranje nogometa. A morali su...

Davide Astori (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Talijansko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv liječnika koji su talijanskom nogometašu Davideu Astoriju izdali potvrdu da je zdrav.

Kapetan Fiorentine je preminuo u ožujku 2018. od srčanog udara. Astori je preminuo prije utakmice u Udinama, a pronađen je ujutro mrtav u hotelskoj sobi.

Morao je dobiti zabranu igranja nogometa

Istragom je utvrđeno kako je imao problema s aritmijama srca i da je to zabilježeno na njegovim liječničkim pregledima u Cagliariju i Fiorentini.

Sada je podignuta optužnica protiv doktora koji su u to vrijeme potpisali dozvolu Astoriju da može igrati, usprkos tome što je na testovima otkrivena aritmija.

Astori je rođen 7. siječnja 1987. godine. Karijeru je započeo u Milanu gdje nije dobio prvu priliku pa je dva puta poslan na posudbe. Sa San Sira je 2008. preselio u Cagliari, gdje se zadržao šest godina kada je preselio na posudbu u Romu. Na Olimpicu je proveo jednu sezonu, a od 2015. je nosio dres Fiorentine.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 14 utakmica, debitiravši pod vodstvom Cesarea Prandellija 2011. protiv Ukrajine u Kijevu. Posljednji put je dres Azzurra nosio 5. rujna 2017. protiv Izraela u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Ronaldo spustio Realu, čestitao Modriću i izazvao Messija, a vidi se da je oduševljen Mandžukićem Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Mario Mandžukić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Mandžukić, Ronaldo i Bonucci (Foto: AFP)

Neredi u Argentini nakon što je River Plate osvojio naslov prvaka Južne Amerike Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP) Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP) Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP) +4 Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider