Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Topnici poludjeli

Derbi sjevernog Londona ostavio repove: Pobjednički gol neregularan?

Suparništvo koje traje više od 100 godina nastavljeno je ove subote.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukupno 195. derbi sjevernog Londona odigran je ove subote na Wembleyju gdje je Tottenham pobijedio Arsenal s 1:0 i praktički ga eliminirao iz utrke za plasman u Ligu prvaka kroz Premierligu (ako ne budu među četiri u Engleskoj, Topnici do Lige prvaka mogu i ako osvoje Europsku ligu u kojojih u šesnaestini finala čeka švedski Ostersund).

Gol odluke pao je početkom drugog poluvremena, u 49. minuti, kada je Harry Kane glavom poentirao nakon ubačaja Bena Daviesa.

Međutim, velika se prašina podigla zbog tog pogotka. Ostalo je pitanje - je li sudac Anthony Taylor morao dosuditi Kaneov prekršaj u napadu?

Naime, nakon Daviesova centaršuta napadač Tottenhama je u skoku nadmašio domaćeg stopera Laurenta Koscielnyja, ali igrači Arsenala odmah su signalizirali sucu da se Kane poslužio rukama i naslonio na njihova kapetana.

U engleskim medijima rasprava se zahuktala. Jedni smatraju da je prekršaj očigledan te da je Kane nepropisno postupio, dok drugi tvrde kako je Kane puno ranije skočio te da u svom "slijetanju" nije imao drugog izbora nego staviti ruke na Koscielnyjeva ramena.

Što vi mislite?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider