Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spursi na trećem mjestu

Kane odlučio veliki derbi: Tottenham slavio i zadao težak udarac Arsenalu

U velikom debiju engleskog nogometa Tottenham je kao domaćin minimalno pobijedio Arsenal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tottenham je prvoj utakmici 27. kola Premierlige u derbiju sjevernog Londona s 1:0 pobijedio Arsenal. Strijelac je bio Harry Kane koji je nebeskim skokom u 49. minuti pospremio u mrežu centaršut Bena Daviesa.

Bio je to njegov 23. pogodak ove sezone i sedmi pogodak u gradskom derbiju i samo je Emmanuel Adebayor zabio više golova u derbiju sjevernog Londona. Bivši napadač Arsenala je protiv najvećeg suparnika zabio osam golova.

Spursi su ovom pobjedom privremeno skočili na treće mjesto, dok je Arsenal na šestom. Topnici sada zaostaju pet bodova za petim Chelseajem koji drži posljednje mjesto koje vodi u Europu, a razlika bi mogla i dodatno porasti ako Bluesi pobijede WBA te ako četvrti Liverpool pobijedi Southampton. 

Tottenham je mogao i uvjerljivije slaviti u 195. gradskom derbiju. Domaćin je u drugom poluvremenu imao nekoliko fantastičnih prilika, no Son Heung-Min, Erik Lamela i Dele Alli su bili neprecizni.

Arsenal tijekom susreta praktički nije stvorio niti jednu ozbiljniju priliku, a  Topnici su prvi udarac u okvir suparničkog gola uputili u 68. minuti. No u sudačkoj nadoknadi su mogli šokirati velike rivale i doći do boda, ali Alexandre Lacazette je propustio veliku priliku kada je izašao sam pred Huga Llorisa i promašio cijeli gol.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider