Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ikona otvoreno o svemu

Del Piero kritizirao Ronalda, otkrio što mu fali i poručio: "Modrić je zaslužio nagradu"

Prošlotjedna dodjela nagrada za najboljeg igrača Europe u prošloj sezoni i dalje izaziva komentare sa svih strana.

Alessandro Del Piero (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Alessandro Del Piero istinska je legenda Juventusa, a kao i svi navijači Stare dame ovih dana prati sve što se događa u vezi Cristiana Ronalda.

Tako mu nije promaknuo niti nedolazak portugalskog asa u Monte Carlo na dodjelu priznanja najboljima u protekloj sezoni pod okriljem UEFA-e.

U Kneževini je najboljim nogometašem Europe u prošloj sezoni proglašen Luka Modrić sa čime se složio i Del Piero.

"Dodjeljivanje te nagrade Modriću je bila prava odluka", izjavila je legenda Juventusa osvrnuvši se na Ronaldov nedolazak:

"To je pitanje dostojanstva"

"Da se pojavio tamo, ne bi bilo nikakvih kontroverzi. Ako je do kontroverzi došlo, onda je očito negdje došlo do pomiješanja. Ne znam što se točno dogodilo. Znam da bih ja imao kiselu facu kad ne bih osvojio nagradu, ali sasvim sigurno bih se pojavio tamo. Nedolazak je sasvim druga stvar, to je pitanje dostojanstva."

U prve tri utakmice Serie A otkako je iz Reala stigao u Juventus, Ronaldo nije uspio postići pogodak. Del Piero tvrdi da zna u čemu je problem i otkriva rješenje:

"Naši obrambeni sustavi su među najboljima na svijetu, ako ne i najbolji. Velika je koncentracija igrača u kaznenom prostoru i ukoliko bi se odlučio malo izaći iz šesnaesterca, time bi mogao dobiti puno više slobode u igri."

Del Piero tvrdi da u drugom dijelu sezone očekuje efikasnijeg Ronalda.

"On ima takvu tendenciju da bude bolji kako se bliži kraj sezone, a u Europi će imati puno više prostora, jer će klubovi koji igraju protiv Juventusa u Ligi prvaka htjeti zadržati loptu više, pa će biti prilike za kontranapade", uvjeren je bivši talijanski reprezentativac.

Luka Modrić najbolji igrač Europe u sezoni 2018./2019. (Foto: AFP) Luka Modrić najbolji igrač Europe u sezoni 2018./2019. (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider