Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gotovo putovanje

Davor Šuker zabio u revijalnoj utakmici i poručio: 'Nemam namjeru odstupiti'

Davor Šuker igrao je tek 15 minuta u toliko spominjanoj utakmici u Bangkoku, ali i to je bilo dovoljno da zabije gol. A sada slijedi onaj teži dio njegovog posla...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boravak Davora Šukera u inozemstvu u vrijeme najvećeg potresa u hrvatskom nogometu došao je kraju. Predsjednik HNS-a odigrao je 15 minuta u toliko najavljivanoj revijalnoj utakmici u Bangkoku. Šuker je igrao za momčad Luisa Figa i zabio prvi pogodak protiv ekipa bivših zvijezda koju je birao Fabio Cannavaro.

Potvrdio je još jednom da spada među ponajveće bivše zvijezde svjetskog nogometa. Igrali su s njim Lehmann, Cafu, Nesta, Zanetti, Zambrotta, Figo, Deco, Seedorf, Ševčenko i ostali. Nogometna veličina Šukera nikad nije bila sporna...

Šukerov tajlandski 'učitelj' pod istragom FIFA-e za korupciju?

Davor Šuker 'progovorio' s dalekog Tajlanda: 'Želim ući u Izvršni odbor FIFA-e'

Uoči utakmice Šukera je uspio na trenutak uhvatiti Edo Valjevac, nogometni instruktor iz Pule koji na Tajlandu radi već nekoliko godina. Regional Express prenosi izjavu Šukera u kojoj tvrdi kako nema namjeru odstupiti s dužnosti.

''Imam bezrezervnu podršku saveza, za dan dva obratiti ću se medijima.''

Šuker je u Bangkoku imao i sastanak s Worawijem Makudijem, predsjednikom tajlandskog nogometnog saveza i članom Izvršnog odbora FIFA-e. Tamo je najavio kako i on želi poći Makudijevim stopama u FIFA-i, no u prilog mu nikako ne ide činjenica da se ime njegovog domaćina veže za korupciju i kupovinu domaćinstva SP-a u Kataru 2022.

Šuker bi u subotu trebao napokon doći u Hrvatsku i suočiti se s problemima koji potresaju hrvatski nogomet. Bilo bi napokon vrijeme i da stane pred javnost od koje se skrivao na brojnim putovanjima na kojima su mu teško ulazili u trag i prvi suradnici, izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Za ponedjeljak je najavljen sastanak Ministarstva sporta i HNS-a. Nije poznato hoće li mu prisustvovati Šuker, ali to bi bilo jedino logično, kao i da predvodi savez u skorašnjem sastanku s nezadovoljnim čelnicima Grada Splita i Hajduka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider