Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zadnji upitnik

Dalić u podne objavljuje konačan popis: Tko otpada - Pivarić, Strinić ili netko od stopera?

Izbornik će priopćiti tko je taj igrač koji će otpasti i neće vidjeti Svjetsko prvenstvo.

Zlatko Dalić (GOL.hr)

Utakmicom protiv Brazila u Liverpoolu završen je prvi dio priprema hrvatske nogometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo.

Izbornik Zlatko Dalić radio je s 24 igrača, a na konačnom popisu može ih biti samo 23. Tko je taj koji će otpasti, bit će objavljeno u ponedjeljak u podne.

"Prvo ću reći igračima tko otpada, a potom i medijima. To mi je najteža odluka, žao mi je, ali jedan mora otpasti. Vidjet ću još tijekom noći i u ponedjeljak ujutro", izjavio je Dalić nakon poraza od Brazila na Anfieldu.

Na pitanje hoće li to biti netko od stopera, Dalić je dodao:

"Vidjet ćemo."

Ove izbornikove riječi znače da ni sam nije siguran u to tko je prebrojan te da će odlučiti u posljednji trenutak.

Ono što nije upitno jest da će to biti netko iz obrane. Sve do ovog ogleda s Brazilom prevladavao je stav kako će otpasti netko od petorice stopera odnosno ili Duje Ćaleta-Car ili Matej Mitrović budući da su Vedran Ćorluka, Domagoj Vida i Dejan Lovren sigurni putnici za Rusiju.

Međutim, dogodilo se to da je Dalić na poziciji lijevog beka svih 90 minuta postavio Vidu i on je to dobro odradio. S druge strane, obojica lijevih bekova koji su trenutno u kadru - Ivan Strinić i Josip Pivarić - ostali su bez minutaže protiv Brazila pa je logično zapitati se hoće li možda netko od njih dvojice otpasti.

Primjerice, ako ne bude išao Pivarić, onda bi lijevi bekovi za Svjetsko prvenstvo bili Strinić i Vida. I suprotno, ako ne bude išao Strinić, onda Pivarić i Vida preostaju kao rješenja za lijevu stranu obrane.

To se uopće ne čini kao nemoguća misija, tim više što je Dalić poslije utakmice pohvalio Vidu.

"To smo probali jer znamo da se Messi izvlači na desni bok, a onda jurne prema sredini i završava udarcem ili asistencijom. To je protiv Brazila funkcioniralo. Do Argentine ima još dosta vremena, pa ćemo vidjeti kako ćemo to riješiti", poručio je Dalić.

Zlatko Dalić (GOL.hr) Zlatko Dalić (GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider