Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo, maestro!

Vlašić opet briljira: Pogledajte potez petom koji je prelomio utakmicu

Mladi hrvatski nogometaš bio je najbolji igrač utakmice u kojoj je CSKA kao gost upisao važnu pobjedu.

Nikola Vlašić s nagradom za igrača utakmice (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

Nikola Vlašić još je jednim odličnim izdanjem najavio svoj veliki tjedan i uzbudljivi period koji mu predstoji.

Iako nije postigao nijedan od triju pogodaka, Vlašić je bio najbolji igrač utakmice 11. kola ruske Premierlige, u kojoj je CSKA Moskva kao gost s 3:0 svladao Ural.

Njegov nastup u Jekaterinburgu bio je pod znakom pitanja jer zbog lakše ozljede koljena nije trenirao nekoliko dana, ali se uspio oporaviti i zauzeti svoje mjesto u početnoj postavi CSKA te, u konačnici, riješiti utakmicu.

Niksi pripremao, Islanđani zabijali

Vlašić je u 17. minuti upisao asistenciju, poslije kornera je centrirao na pet-šest metara, odakle je Islanđanin Hordur Magnusson doveo CSKA u vodstvo.

Domaćini su pokušavali doći do izjednačenja, ali nisu uspjeli, a utakmica je prelomljena i pitanje pobjednika riješeno je u 57. minuti. Drugi Islanđanin u redovima CSKA Arnor Sigurdsson matirao je domaćeg vratara udarcem s 10-ak metara, okončavši tako akciju kojoj je prethodio fenomenalan potez Vlašića. Na desnoj strani su kombinirali Mario Fernandes i Vlašić, tražeći način na koji bi izigrali dvojicu igrača Urala, i onda je Nikola sjajno petom proigrao ruskog reprezentativca, a ovaj je utrčao u prazan prostor i poslužio Sigurdssona, koji je povećao prednost CSKA.

Ural je poslije tog pogotka psihički pao, a samo osam minuta kasnije stigao je i treći pogodak, strijelac je bio Slovenac Jaka Bijol.

CSKA nakon dvije godine izbio na prvo mjesto

U ovom trijumfu Moskovljana zaigrala su sva trojica Hrvata. Vlašić je u igri ostao do 69. minute, kada ga je zamijenio Kristijan Bistrović, a svih 90 minuta na terenu je proveo Zvonimir Šarlija.

Inače, CSKA je ovom pobjedom poslije pune dvije godine čekanja zasjeo na vrh ruskog prvenstva. Imaju 25 bodova, a iza njih se smjestila četvorka koja ima po 23 boda: Lokomotiv Moskva, Rostov, Krasnodar i Zenit.

gol expired Čudesna partija hrvatskog reprezentativca: S 20 obrana briljirao u Ligi prvaka! divider

Dvije klupske utakmice, 22. rođendan pa reprezentacija

Što se Vlašića tiče, spomenuli smo već kako ga čeka veliki tjedan odnosno pred njim je 10-ak vrlo sadržajnih dana. U četvrtak 3. listopada u Moskvi će igrati protiv Espanyola u sklopu drugog kola skupine H Europske lige, dok će dan kasnije, u petak 4. listopada, proslaviti svoj 22. rođendan.

U nedjelju slijedi novi težak ispit u ruskom prvenstvu, na noge im dolazi Rostov, a 10. listopada na Poljudu bi trebao zaigrati protiv Mađarske u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo.

UFC djevojke (Foto: AFP) Trebaju li nam više ove djevojke u 2019.? ''Smiješno je takvo što tražiti'' divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider