FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
žele ih zabraniti

Trebaju li nam više ove djevojke u 2019.? ''Smiješno je takvo što tražiti''

UFC se našao na udaru kritika uoči spektakla koji spremaju ovog tjedna u Melbourneu.

Galerija UFC djevojke (Foto: AFP) UFC djevojke (Foto: AFP) UFC djevojke Britanny Palmer i Arianny Celeste (Foto: AFP) +3 UFC djevojke (Foto: AFP)

Australski Melbourne ovog će vikenda biti domaćin UFC 243 spektakla koji ćemo i uživo prenositi na GOL.hr-u u nedjelju od 4 ujutro. U glavnoj borbi vidjet ćemo obračun za titulu prvaka u srednjoj kategoriji, gdje pojas brani Australac Robert Whittaker protiv sjajnog Israela Adesanye.

U tamošnjim se medijima situacija zakuhala tjedan dana prije samog spektakla, a za to se pobrinula gradonačelnica Melbournea Sally Capp. Ona je javno zatražila da se zabrani pojavljivanje poznatih UFC-ovih oktogon djevojaka .

''Zar nam doista u 2019. godini trebaju žene koje nose broj runde i šeću se po ringu između borbi? U Formuli 1 ukinute su hostese, vrijeme je da krenemo naprijed. To je seksistički i nazadan običaj'', poručila je gradonačelnica te se zapitala treba li možda ona staviti svoj veto na cijelu stvar.

MotoGP grid djevojke (Foto: AFP) Novi skandal zbog atraktivnih djevojaka na utrkama: ''Moraju imati grudi veličine 95 ili 100'' divider

Javio se i predsjednik UFC-a Dana White, koji je ovakvu ideju proglasio smiješnom.

''Naše oktogon djevojke su dio UFC-ova branda, kao i svi ostali. One su ambasadori našeg sporta. Smiješno je tražiti da se one ukinu, naročito kada to kaže netko tko nema pojma o tome što one znače za UFC.''

Najpoznatija UFC djevojka Arianny Celeste često se zna pohvaliti kako je u posljednjih desetak i više godina, otkako radi kao oktogon djevojka, stekla pravo bogatstvo na račun svoje popularnosti. Posjeduje nekoliko firmi i zarađuje u rangu bolje plaćenih boraca.

''Nitko ne tretira žene bolje od UFC-a. Neka oni kojima padaju ovakve ideje napamet malo pogledaju što sve te djevojke rade za kompaniju i koliko zarađuju'', poručio je White u odgovoru gradonačelnici Melbournea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider