Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
glasalo 23 tisuće čitatelja

Čitatelji GOL.hr-a Kovaču okrenuli palac dolje: Mora otići čak i da izbori Euro

U našoj anketi od sinoć je glasalo oko 23 tisuće čitatelja GOL.hr-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S jednim jedinim bodom, kojeg je Hrvatska osvojila na dva gostovanja, plasman na Euro postao je upitan. Za izravno mjesto u avionu za Francusku više naša reprezentacija ne odlučuje sama, već se mora uzdati u pomoć ili Talijana ili Azerbajdžana.

Šuker o poziciji Nike Kovača: 'Znat ćemo više u srijedu, povući ćemo prave poteze'

Modrić kontra Kovača: 'Mi smo se trudili, a to što izbornik misli...'

Kako izravno do Eura: Hrvatska u rukama Italije ili Prosinečkog

Pokvarilo je to raspoloženje hrvatskih navijača koji su nakon prvog dijela kvalifikacija blistali od sreće zbog igara reprezentacije. No, Hrvatska je osvojila tek dva boda u posljednja tri susreta (Italija, Azerbajdžan, Norveška), a ova nedavna gostovanja završila su velikim debaklom. Mogla je momčad Nike Kovača praktički osigurati jedno od prva dva mjesta u skupini, a sad će se grčevito za njih mora boriti.

Čini se kako javnost više ne vjeruje Niki Kovaču. Slično je bilo nakon Svjetskog prvenstva kada je vladalo mišljenje da je Hrvatska morala proći u osminu finala. Nakon toga su više nego uspješno odrađene utakmice u kvalifikacijama i to se povjerenje ponovno izgradilo. Do prošlog tjedna…

Anketa: Kovač mora otići

U anketi GOL.hr-a od sinoć je, pa do 15.30, glasalo oko 23 tisuća čitatelja. Po količini glasača jasno je vidljivo koliko je teško pao navijačima poraz u Norveškoj koju smo u travnju isprašili na Maksimiru s čak 5:1.

Da Niko Kovač treba ostati na klupi reprezentacije smatra tek 14% vas (3222). Taj ponuđeni odgovor dobio je uvjerljivo najmanje glasova. Četvrtina vas ne zna da li bi da Kovač ostane, ali zna da ovo sve nije dobro. Tako razmišlja 24% čitatelja (5421). Uvjerljivo najviše vas pak smatra da Niko Kovač više ne smije voditi Hrvatsku čak i da se plasira na Euro. Tako misli čak 62% čitatelja GOL.hr-a (14220).

Hrvatsku reprezentaciju nije lako voditi. Naši najvažniji igrači (Modrić, Mandžukić, Rakitić) dostigli su svoj zenit. Osvajali su Ligu prvaka, asistirali i zabijali u finalima, čini se kao da ne grizu kao nekada. Zato je najveći zadatak izbornika, tko god on bio, da od ove skupine igrača napravi reprezentaciju koja će izgledati kao momčad koja zna što želi i koja zna iskoristiti svoje kvalitete. Kovač (zasad) to nije uspio…

Treba li Niko Kovač i dalje voditi hrvatsku reprezentaciju?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider