Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nešto se kuha

Šuker o poziciji Nike Kovača: 'Znat ćemo više u srijedu, povući ćemo prave poteze'

Predsjednik HNS-a Davor Šuker najavio je sastanak Izvršnog odbora koji će se održati ovaj tjedan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza u Oslu od Norveške u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izjavio je u nedjelju za HRT da će u srijedu biti održan redoviti sastanak Izvršnog odbora na kojem će se analizirati što se sve dogodilo i raspravljati o budućnosti.

Na novinarsko pitanje kakva je pozicija izbornika Nike Kovača, odgovorio je da u svim nacionalnim timovima izbornik ovisi o rezultatu.

''Znamo što to donosi. Kada je odlazak, svi su veseli, kada ne idemo na europska i svjetska prvenstva, onda moraš povući neke poteze. Ne razmišljam sad o izborniku, bit ćemo pametniji u srijedu kada ćemo povući prave poteze. Nemojmo kalkulirati'', rekao je Šuker dodajući da treba napraviti analizu i vidjeti što se sve dogodilo, gdje smo bili 1. travnja, gdje smo bili 1. lipnja i gdje smo sada.

"Cilj nam je plasman u Francusku jer Hrvatska mora biti tamo. Znamo da Norveška igra s Maltom i Italijom, postoje još šanse", vjeruje predsjednik HNS-a, koji se oglasio i putem službene stranice krovne nogometne organizacije u Hrvatskoj.

"Moram priznati da smo prije ljeta sigurno imali bolju situaciju u skupini te s veseljem išli na ove dvije utakmice. Mogu reći jedino da moramo učiniti sve da budemo drugi, još uvijek postoji šansa, makar smo uzdrmani i tužni zbog rezultata", izjavio je Davor Šuker, te nastavio.

"Na puno smo velikih natjecanja otišli kroz dodatne kvalifikacije. Sa svog mjesta ne bih ulazio u dublju analizu, za to je zadužen naš stručni stožer koji za to i odgovara. Rezultat je posao svakog izbornika", naglasio je predsjednik.

Treba li Niko Kovač i dalje voditi hrvatsku reprezentaciju?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider