Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srna ne želi komentirati

VIDEO Ćiro užasnut: Svi su oni Mamićevi poslušnici; Štimac: Ljudi su gnjevni; Leko: Neće drilati igrače kao Kovač

Tko je Ante Čačić i što o njemu kažu bivši izbornici i igrači - Miroslav Blažević, Igor Štimac i Jerko Leko.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Čačić uskoro puni 62 godine. U karijeri je trenirao mahom klubove nižeg i srednjeg ranga, od Zadra i Kamen Ingrada preko Slaven Belupa do Lokomotive. A u dva kluba koja se izdvajaju, brzo je dobio otkaz: u Dinamu nakon 11 mjeseci, a u slovenskom prvaku Mariboru nakon manje od četiri mjeseca!

VIDEO Može li Čačić biti autoritet igračima Reala, Barce, Juvea, Intera...

Sumrak pameti: Od danas mnogi ne prate 'vatrene', 'Joe' mamac za naivce

ANKETA GOL.hr-a: Gotovo nitko ne opravdava izbor HNS-a i novog izbornika

Što ga čeka i tko je zapravo čovjek koji će voditi hrvatsku reprezentaciju?

Ante Čačić novi izbornik, a pomoćnik mu je Joe Šimunić! - 'Do sada smo svaki put pogodili'

Čačića dobro poznaje Jerko Leko, kojega je trenirao u Dinamu, Lokomotivi i Sesvetama. Kaže da je Čačićeva prednost pred Kovačem bolji sluh za potrebe igrača, kojima je smetao Kovačev žestoki dril.

„Kad dođeš u Hrvatsku, ponosan si jer igraš za svoju zemlju. Ali dođeš se i odmoriti dva-tri dana od klupskih obveza, malo relaksirati, a onda ide priprema za utakmicu. Mislim da je Čačić toga svjestan. Možda je Kovač tu griješio, prema priči koju sam dobio od igrača, možda je bilo previše drila, testova, po meni nepotrebnih za taj dio natjecanja, tih tjedan dan što je on s njima“, kaže Leko.

Osim toga, Leko tvrdi da je Čačić u Dinamu pokazao da nije Mamićev poslušnik: bez konzultacija, tada je iz momčadi suspendirao njega i Domagoja Vidu.

„Rijetko koji bi se trener usudio to napraviti, prije bi uvijek pitali Zdravka, koji je ipak izvršni predsjednik kluba, jel smiju to napraviti, je li to moguće i je li to potrebno. Tako da im tu crtu koja ga razlikuje od drugih“, zaključio je Leko. 

A dokle će s njim dogurati reprezentacija, zasad je potpuna misterija.

Ćiro: Užas! Užas!

Postavljanje Ante Čačića na klupu Vatrenih izazvalo je golemo negodovanje sportske javnosti. Pa tako i legendarnog Ćire Blaževića.

"Užas! Užas! Jedna velika opasnost da kompromitiraju od onoga što se napravilo, a ja sam puno toga napravio, i pretendiram da imam pravo nešto da kažem: ne valja ništa!"
Pri tom Ćiro ističe: Čačić je dobar trener - ovo je kritika Savezu koji izbornike bira isključivo po principu poslušnosti.

Opravdavate li izbor Ante Čačića za novog izbornika hrvatske reprezentacije?

Ukupno glasova:

"Tu tražite razlog nesreće kod Kovača."

Znači li to da je, po Vama, prvi kriterij za izbornik zapravo poslušnost prema HNS-u?
"Čekaj, ti nisi Ameriku otkrio, čovječe Božji. Ne prema HNS-u, nego prema Mamiću. I Šuker je posluško! I svi ovi koji dižu ruke su poslušci. Sve je on njih umrežio. I svaka mu čast!"

Štimac: Sve to vodi ka jednoj točki usijanja

Igora Štimca, nekadašnjeg stupa obrane Vatrenih i bivšeg izbornika, ne zabrinjava Ante Čačić kao trener, već također sami način izbora.
"Osobno poznajem Antu Čačića i mogu u ruku u vatru stavit da je kvalitetan čovjek i da je trener koji iza sebe ima rezultate, i ulazi u krug onih koji zaslužuju jednu ovakvu priliku. A druga je stvar kako, na koji način je došlo do toga."

"Kod velike većine sada vlada ravnodušnost spram reprezentacije, jedan gnjev spram onoga što se događa unutar HNL-a, i da sve to vodi ka jednoj točki usijanja. Na koju kad dođemo neće biti dobro, a nismo daleko od nje", kaže Štimac.

Kapetan reprezentacije Darijo Srna telefonski je poručio kako još ne želi komentirati novog izbornika jer želi pričekati do sutra i njegov popis igrača. Što god to značilo...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider