Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Sumrak pameti: Od danas mnogi ne prate 'vatrene', 'Joe' mamac za naivce

Građani diljem Hrvatske su najblaže rečeno ogorčeni, mnogi su u nevjerici i šoku, iako Čačićevo instaliranje za novog izbornika nije nikakvo iznenađenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dopustite da budemo malo sarkastični: Nakon duge i opsežne potrage te brojnih intervjua i podrobne analize dobivenih podataka, Izvršni odbor HNS-a ipak se odlučio za najbolje rješenje, svima prihvatljivo i razumljivo – Antu Čačića. Kako smo i predvidjeli, reakcije hrvatske javnosti barem su dvostruko žešće nego prije dva tjedna.

Ante Čačić novi izbornik, a pomoćnik mu je Joe Šimunić! - 'Do sada smo svaki put pogodili'

Što ga čeka i tko je zapravo čovjek koji će voditi hrvatsku reprezentaciju?

ANKETA GOL.hr-a: Gotovo nitko ne opravdava izbor HNS-a i novog izbornika

Hoće li HDZ izgubiti izbore zbog postavljanja Ante Čačića za novog izbornika?

„Sve mi se zgadilo. Od danas više ne pratim i ne gledam reprezentaciju“, kaže jedan čitatelj u svojem komentaru, što je otprilike sadržaj brojnih poruka i komentara naših čitatelja.

"Oni se s nama zajebavaju", također je jedna od najčešćih poruka.

Građani diljem Hrvatske su najblaže rečeno ogorčeni, mnogi su u nevjerici i šoku, iako Čačićevo instaliranje za novog izbornika nije nikakvo iznenađenje, o tome se piše i spekulira već danima. Ljudi su se nadali da bi u posljednji trenutak moglo doći do promjene, da ono što mediji pišu ipak nije istina. No, istina je, koliko god nevjerojatno i šokirajuće izgledalo.

Opravdavate li izbor Ante Čačića za novog izbornika hrvatske reprezentacije?

Ukupno glasova:

„To je presmiješno“, mnogi komentiraju na društvenim mrežama. Sličnim se može okarakterizirati i Šukerova izbjegavanje odgovora na pitanje hoće li Josip Šimunić biti u Čačićevu stožeru, a u isto vrijeme dok se Šuker izmotavao od odgovora, službena web stranica HNS-a objavljuje vijest da će Šimunić biti jedan od pomoćnika novog izbornika.

„Do sada smo uvijek pogađali s izborom izbornika“, ispalio je Šuker i ostao živ. Ako je Štimac bio čisti pogodak, zašto ga je smijenio u finišu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu? Ako je Kovač bio pogodak, zašto ga je sada zamijenio s Čačićem?

Moglo bi se zaključiti da je HNS s izborom Čačića pokazao da ne vodi previše brigu o mišljenju javnosti, no čini se da ih ipak barem pomalo brinu reakcije navijača koje će tek uslijediti. Zato su povukli taktički potez skretanja pozornosti s Čačića ubacivanjem ili vraćanjem u igru Josipa Šimunića. U HNS očito očekuju da će se sada razviti polemike oko Šimunića i da će Čačić ostati u drugom planu. „Joe“ će poslužiti kao moneta za potkusurivanje, „mamac za naivčine" iza kojeg će se sakriti čelnici HNS-a, a kasnije će tvrditi da oni s tim nemaju ništa, jer, eto, izabrao ga je Čačić. Šuker je to već potvrdio.

Ne treba biti previše pametan da bi se dokučilo kakve će biti reakcije Europe i svijeta. HNS kao da namjerno želi dizati prašinu i potpirivati svađe i podijele. Kome to treba, zašto to rade? Kako komentirati taj potez no potpunim pomračenjem logike i pameti?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider