Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pada svjetski rekord?

Chelsea počeo veliku operaciju: U "rat" s Unitedom, na udaru je - Bayern

Aktualni prvaci Engleske polako se pripremaju za život nakon Diega Coste.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve je izvjesnije kako će Diego Costa ovo ljeto napustiti Chelsea u kojeg je prije tri godine stigao iz madridskog Atletico.

Klub s Vicente Calderona redovito se spominje kao izgledna opcija za nastavak Costine karijere, ali u ovom prijelaznom roku to neće biti moguće zbog zabrane transfera koju ima Atletico.

Možda Costa završi u Kini, možda negdje drugo u Premierligi. U svakom slučaju će otići sa Stamford Bridgea.

Chelseajev menadžer Antonio Conte dobio je ogroman budžet za transfere, ali (zasad) ne želi ispuniti megalomanske zahtjeve koje imaju Everton za Romelua Lukakua i Torinu za Andreu Belottija.

Jedni i drugi traže 100 milijuna eura pa se Conte okrenuo trećoj opciji - Robertu Lewandowskom.

Za fantastičnog poljskog centarfora, koji će u kolovozu proslaviti 29. rođendan, talijanski stručnjak siguran je da je, prije svega, dokazanije rješenje i etabliranije ime za vrh napada.

Menadžer podgrijao priču

Kontakti su već uspostavljeni, a igračev zastupnik Maik Barthel dodatno je zakuhao cijelu priču plasiravši u medije izjave kako je Lewandowski nezadovoljan zbog nedovoljne podrške od suigrača i trenera Carla Ancelottija.

Lewandowskog, pišu engleski mediji, želi i Manchester United. Tržišna vrijednost poljskog napadača prema Transfermarktu iznosi 80 milijuna eura i ako do transfera dođe, nije nemoguće da bude srušen Pogbin prelazak iz Juventusa u Manchester United te da ponovno bude postavljen svjetski rekord.

Lew želi u Premierligu

Što se Bayerna tiče, njima novac nije problem, s Lewandowskim su protekle jeseni potpisali ugovor do 2021. godine i osjetno povećali godišnju plaću svom napadaču, na 15 milijuna eura po sezoni.

Međutim, problem bi im mogla predstavljati činjenica da je Lewandowski u dosta navrata, još dok je igrao za Borussiju Dortmund, izjavljivao kako jednog dana želi igrati u Premierligi. Bio je blizu toga 2010. godine kad se za njega interesirao Blackburn, ali je Borussia bila brža i uspjela ga dovesti iz Lech Poznana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider