Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Conte krenuo u akciju

Chelsea doveo Lampardova nasljednika: Igrač koji je puno obećavao, ali...

Na Stamford Bridgeu je predstavljen igrač na čijem je dolasku inzistirao trener Antonio Conte.

Ross Barkley (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Chelsea je realizirao svoj prvi transfer u 2018. godini. Njihov novi igrač postao je Ross Barkley za kojeg su Evertonu platili 15 milijuna funti (17 milijuna eura) plus bonuse.

Dosadašnji veznjak Evertona je s Bluesima potpisao ugovor do ljeta 2023. i okreće novu stranicu u svojoj karijeri. Inače, ovaj 24-godišnjak prije nekoliko godina slovio je za najveći talent engleskog nogometa, svi su ga označavali kao mladića koji će postati svjetska klasa i biti nositelj igre engleske reprezentacije, ali nije (dosad) dorastao toj ulozi.

Barkley je u svom matičnom klubu pružao zbilja odlične partije na poziciji ofenzivnog veznog u formaciji 4-2-3-1, ali ova sezona mu je bila za zaborav. Ljetos se teško ozlijedio i tek nedavno vratio nakon četiri i pol mjeseca pauze. Međutim, i prije te ozljede je izražavao želju za transferom koja mu se sad ostvarila.

Iz Evertona odlazi u klub koji funkcionira na višoj razini i uskoro ga čekaju dva sraza s Barcelonom u osmini finala Lige prvaka.

Opći je dojam kako je u ovom transferu Chelsea prošao puno bolje nego Everton. Barkley je imao važeći petogodišnji ugovor, tek je nedavno navršio 24 godine, a unatoč recentnim problemima s ozljedom već ima 22 nastupa za reprezentaciju Engleske. Ukratko, puno manje razvikani igrači u Premierligi transferiraju se za veće iznose pa iz toga proizlazi zaključak kako Everton može biti nezadovoljniji.

Uzeo Lampardovu osmicu

Nakon potpisa ugovora Barkley je izjavio:

"Nevjerojatno je da sam dobio priliku za novi početak u klubu poput Chelseaja. Veselim se prilici da nastavim ondje gdje sam stao protekle sezone, nadam se da ću još više napredovati kao igrač i u svoju igru uključiti više golova."

Barkley je uzeo s dres s brojem osam, onaj kojeg je dugo i uspješno u Chelseaju nosio legendarni Frank Lampard, najbolji strijelac u povijesti Chelsea u svim natjecanjima (211 golova) i Premierligi (177 golova).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider