Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vitaić 'dokrajčio' svoje

Dinamo slavio u Vinkovcima u generalci za veliki derbi

Modri su, barem privremeno, skočili na prvo mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtom kolu HNL-a u Vinkovcima je Dinamo pobijedio Cibaliju 2:0 i drugim prvenstvenim trobodom najavio veliki derbi s Hajdukom koji se u srijedu igra na Poljudu.

Nakon što su u prošlom kolu na Maksimiru jedva uzeli bod protiv Slaven Belupa, Modri su u Vinkovce stigli u gotovo najjačem sastavu (odmor je dobio samo kapetan Domagoj Antolić). Ozbiljno su pristupili ovom dvoboju i poveli već u 18. minuti.

Ante Ćorić je dugo petljao s loptom na vrhu šesnaesterca, a kada se činilo da ju je već izgubio, vrlo lijepo je uposio Soudanija koji se namjestio na šut i neobranjivo ljevicom pogodio donji desni kut Matkovićeva gola.

Cibalia je umalo izjednačila u 39. minuti, ali sreća joj je okrenula leđa. Josip Tomašević se sjurio kroz obranu Modrih i s više od 25 metara pogodio prečku.

Dvije minute kasnije Modri su povećali vodstvo. Slobodan udarac dosuđen je na lijevoj strani, izveo ga je Marko Rog i uputio ubačaj u peterac gdje kapetan Cibalije Frane Vitaić nesretno glavom matira vlastitog vratara.

U prvim minutama drugog poluvremena mogli su Zagrepčani i uvećati prednost, ali nisu uspjeli, prvenstveno zbog nonšalancije kod nekih igrača (Armin Hodžić).

Vinkovčani su pokušali zaprijetiti i postići pogodak kojim bi vratili neizvjesnost, ali rezultat se do kraja nije mijenjao. Štoviše, Rog je u sudačkoj nadoknadi pogodio prečku.

U preostalim utakmicama trećeg kola sastat će se:

Inter Zaprešić - Rijeka (nedjelja, 19:00)
Hajduk - Istra 1961 (nedjelja, 21:00)
Lokomotiva - Osijek (ponedjeljak, 20:00)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider