Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro ga se sjećamo...

Turčin koji je zagorčao život Anti Čačiću stiže u Premierligu

Otkako ih je preuzeo Sam Allardyce, Toffeesi bilježe odlične rezultate.

Milan Badelj i Cenk Tosun (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši engleski izbornik Sam Allardyce potpuno je preporodio Everton koji se prije njegova dolaska koprcao u opasnoj zoni da bi s tri pobjede i dva remija u pet kola pod vodstvom Allardycea skočio na deveto mjesto.

Big Sam u startu je zaredao s odličnim rezultatima i automatski dobio odriješene ruke od čelnika kluba za dovođenje pojačanja.

Everton je ovog ljeta samo na odštete spiskao 150 milijuna eura, ali neće na tome stati za ovu sezonu već će aktivni biti i u prijelaznom roku u siječnju.

Štoviše, jedan igrač već je zakaparen. Brojni turski mediji javljaju kako je Cenk Tosun iz Bešiktaša dogovorio transfer u Everton.

Bešiktaš će dobiti odštetu od 20 milijuna eura za ovog 26-godišnjeg napadača rođenog u Njemačkoj.

Tosun je prošle sezone s 20 golova predvodio Bešiktaš do naslova prvaka Turske, a u ovoj je dosad u svim natjecanjima zabio 13 golova, uz tri asistencije.

On je taj koji bi u Evertonu trebao biti rješenje za sam vrh napada. Ofenziva Toffeesa znatno je oslabila prodajom Romelua Lukakua u Manchester United, a tu prazninu nisu uspjeli popuniti niti talentirani Dominic Calvert-Lewin niti senegalski reprezentativac Oumar Niasse. Doduše, još prije Allardycea, ovog ljeta, u klub se vratio Wayne Rooney, ali njega novi menadžer vidi u povučenijoj ulozi, iza napadača u formaciji 4-2-3-1.

Inače, Tosuna hrvatski nogometni fanovi pamte po nedavnoj kvalifikacijskoj utakmici Turska - Hrvatska (1:0). Upravo je on bio strijelac jedinog pogotka kojim je Tursku vratio u igru za Svjetsko prvenstvo, a Vatrenima umanjio šanse za osvajanje prve pozicije i zaljuljao stolicu Ante Čačića.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider