Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čak 57 igrača

Ovo će izazvati tektonski poremećaj na tržištu nogu: Velika seoba zvučnih imena

Čak 57 nogometaša može napustiti Primeru bez odštete...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na koncu ove sezone 57 nogometaša koji igraju u Primeri mogu bez odštete napustiti svoje klubove, a među njima je i nekoliko zvučnih imena kao što su Pepe i Fernando Torres.

Osim njih u posljednjih šest mjeseci ugovora ulaze i argentinski branič Martin Demichelis Espanyol), portugalski veznjak Tiago (Atletico Madrid), talijanski veznjak Alessio Cerci (Atletico Madrid), vratar Jordi Masip (Barcelona), nizozemski napadač Ryan Babel (Deportivo), španjolski veznjak Xabi Prieto (Real Sociedad), reprezentativac Gane Kevin-Prince Boateng (Las Palmas)...

Svi oni ulaskom u 2017. godinu imaju pravo započeti pregovore s nekim od drugih klubova i na koncu sezone bez odštete promijeniti sredinu.

Već se nagađa kako bi Pepe mogao karijeru nastaviti u Kini iz koje je dobio sjajnu ponudu. Jedan od ponajboljih braniča na svijetu odbio je produžiti ugovor s Kraljevskim klubom nakon što mu je Hebei China Fortune, kojeg vodi bivši strateg Real Madrida i Manchester Cityja Manuel Pellegrini, ponudio 10 milijuna eura po sezoni, što je dvostruko više od 'skromnih' 4,5 milijuna koliko zarađuje na Santiago Bernabeu.

Pepe je u Real stigao 2007. iz Porta osvojivši ukupno 11 trofeja pri čemu i dvije Lige prvaka (2014, 2016). Igrao je i za Maritimo, a u dresu portugalske vrste sakupio je 78 nastupa i postigao četiri gola. Ovog ljeta s Portugalom je osvojio europsku krunu u Francuskoj.

Primeru po svemu sudeći napušta i Fernando Torres koji je korak do transfera u Bešiktaš. Torres je u Atletico Madridu od siječnja 2015. godine, a za taj klub je igrao i od 2001. do 2007. Nosio je i dres Liverpoola, Chelsea i Milana.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider