Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koga će upecati?

Kinezi tek spremaju prave "bombe": Opet će prodrmati europsko tržište!

Prošle zime Kinezi su zatekli europsko tržište čudesnim ciframa za "otpisane" igrače...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kupovinom Chelseajevog Brazilca Oscara za 70 milijuna eura Kinezi su ponovno nagovjestili svoj dolazak na europsko tržište. Podsjetimo, prošle zime kineski klubovi napravili su dar-mar na nogometnom tržištu s nekoliko mega transfera. Da se isto sprema i nadolazećeg siječnja nagovjestio je spomenuti transfer Oscara, ali i glasine koje kruže eminentnim portalima.

Najzvučniji transfer mogao bi biti od Argentinca Angela Di Marije, za kojeg je neimenovani kineski klub spreman izdvojiti 80 milijuna eura! Prema pisanju francuskih medija trener PSG-a Unai Emery navodno nije zadovoljan načinom na koji Di Maria trenira i igra, a to se vidi i po njegovom učinku u ovoj sezoni otkako je Španjolac sjeo na klupu Parižana. Argentinac je u 21 nastupu upisao tri gola i sedam asistencija. Lani je u cijeloj sezoni bio na 15 golova i čak 25 asistencija!

Ovu priču treba uzeti sa zadrškom jer su osim Kineza još neki veliki europski klubovi zainteresirani za njegove usluge. Navodno bi ga čak u svoje redove vratio i Real Madrid, iz kojeg je otišao 2014. godine u Manchester United.

Drugo veliko ime koje bi moglo napustiti Europu u siječnju je stoper Real Madrida Pepe. Portugalac već godinu dana bezuspješno pregovara o produljenju ugovora s Kraljevskim klubom, ali mu uprava kluba ne želi ponuditi isti na dvije godine, već samo godinu dana. Kineski Hebei, koji uspješno vodi bivši trener Reala Manuel Pellegrini, spreman je platiti koliko treba za Pepea i dati mu dvostruko veću plaću od one koju trenutno prima u Realu (5 milijuna eura).

Portugalac je nakon svega što je napravio u posljednjih 10 godina, koliko je u Realu, zaslužio neki respekt, ali čini se da je naišao na isti način ponašanja klupske uprave kao i Iker Casillas koji je ispraćen kao prosječan igrač. Legendarni španjolski vratar nije to zaboravio aktualnim šefovima Reala, pa sumnjamo i da će Pepe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider