Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Finci će se braniti'

Čačić: Pred Hrvatskom je svijetla budućnost

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije optimist je uoči treće utakmice kvalifikacija za SP.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč brojnim izostancima možemo se osloniti i na igrače s klupe i pred nama je svijetla budućnost, kazao je hrvatski izbornik Ante Čačić na konferenciji za medije u Tampereu dan prije okršaja s Finskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Prvu je polovicu listopadskog posla Hrvatska odradila izvrsno i pobijedila u gostima Kosovo 6:0, a u trećem kvalifikacijskom susretu snage će odmjeriti s Fincima, reprezentacijom s kojom se još nije sastajala. Za susret neće konkurirati ni ozlijeđeni Ćorluka, dok će odluka u nastupu vratara Subašića biti donijeta tijekom večeri. Kapetansku će vrpcu ponijeti Mario Mandžukić.

'Finci će se uglavnom braniti'

"Finska će se uglavnom braniti, čekati priliku iz kontre i polukontre, ali mi imamo igrače koji su sposobni ulaziti u završnicu. Naravno, igrači poput Modrića i Rakitića značajni bi bili bilo kome, ali imamo široki kadar kvalitete i uspjeli smo ih nadomjestiti. Možemo se osloniti na mnoge i pred nama je svijetla budućnost", ispričao je hrvatski izbornik Ante Čačić.

"Nitko nas ne pita uživamo li u stilu igre protivnika, naš je cilj doći do dobrog rezultata protiv svakog protivnika. Moramo potvrditi pobjedu s Kosova, a Hrvatska ima igrače koji se mogu suprotstaviti povučenom protivniku. Pojedinačna kvaliteta ne mora biti presudna, važno je zajedništvo u igri, a to je Finska kroz neke utakmice i pokazivala. No, naš će angažman biti potpun kroz svih 90 minuta i protiv svakoga se možemo nadati pobjedi", dodao je izbornik s kojim mišljenje dijeli i Ivan Perišić.

Finska je u četvrtak vodila na gostovanju kod Islanda sve do sudačke nadoknade, no tada je primila dva pogotka i ostala praznih ruku.

"Mnoge utakmice završavaju preokretom u zadnjim minutama, a obično stradaju momčadi koje imaju manjak kvalitete ili im ponestane snage i koncentracije. Island je postojana momčad, posebno dobra iz prekida, a Finci nisu imali ni sreće te su na takav način ispustili pobjedu", zaključio je Čačić.

Utakmica Finska - Hrvatska igra se u nedjelju u 18:00 u Tampereu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider