Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatska 'munja' na krilu

Perišić: Ne bježimo od uloge favorita! Ako ne pobijedimo Finsku...

Najbolje hrvatsko krilo bit će glavna uzdanica Vatrenih na sjeveru Europe ove nedjelje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ako ne pobijedimo Finsku, pobjeda protiv Kosova neće značiti ništa", najavio je u Tampereu nedjeljni okršaj s Finskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. nogometaš talijanskog Intera Ivan Perišić.

Po slavlju nad Kosovom u četvrtak (6:0), hrvatski nogometni reprezentativci otputovali su u Tampere na susret s Fincima u nedjelju, a Perišić će biti jedna od udarnih snaga Vatrenih.

"Igrali smo stvarno dobro, zabili smo šest golova i idemo tako nastaviti. Ako ne pobijedimo Finsku, pobjeda protiv Kosova neće značiti ništa. Stoga smo svi koncentrirani. Meni je najbitnije da sam zdrav, u dobroj sam formi i nadam se tako igrati i dalje, a najvažnije je da Hrvatska pobjeđuje", sažeo je Perišić.

'Imamo veliku šansu napraviti rezultat na SP-u'

"Danas svi igraju nogomet i protiv svakoga moramo biti ozbiljni. Finci su remizirali s Kosovom, izgubili od Islanda tek u zadnjoj sekundi sumnjivim golom i sigurno imaju kvalitetu. Međutim, ukoliko budemo na razini kao protiv Kosova, nemamo se čega bojati. Najvažnije je ući maksimalno od prve minute. Nadam se da smo se dobro odmorili i jedini nam je cilj osvojiti tri boda", dodao je.

Može li Hrvatska opravdati svoju ulogu favorita u kvalifikacijskoj skupini i potom krenuti po upečatljiv rezultat na svjetskoj smotri?

"Ne trebamo bježati od uloge favorita, ali treba se dokazati na terenu i ići utakmicu po utakmicu. Nadam se da će nas to dovesti do plasmana u Rusiju. Imali smo veliku šansu napraviti veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu, i nadam se da još nije kasno. Imamo stvarno dobru momčad na svim pozicijama i sve je moguće. Teško ćemo ponoviti 1998. godinu, ali uz faktor sreće, mislim da se može", zaključio je hrvatski reprezentativac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider