Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Imamo formulu za njih'

Bugari se ne boje Čačićeve Hrvatske: 'Očekujemo pozitivan rezultat'

Premda reprezentacija Bugarske nema izgleda za osvajanje jedne od prve dvije pozicije u skupini, izbornik Ivajlo Petrov ima velika očekivanja uoči ogleda protiv Hrvatske i Azerbajdžana u skupini H kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Normalno je da imam velika očekivanja. Imamo dobre igrače i očekujem pozitivan rezultat. Vjerujem kako ćemo pokazati bolju igru nego u prijašnjim susretima," kazao je Ivajlo Petev koji vodi reprezentaciju od prosinca prošle godine.

Ipak neće moći: Mandžukić otpao za Bugarsku i Maltu!

Bivši trener Ludogoreca, Levskog i AEL Limassola smatra kako ima formulu za iduća dva suparnika, ali i za ponovo jaku bugarsku reprezentaciju.

"Uvjeren sam kako će Bugarska ponovo imati jaku reprezentaciju. Imam formulu. Nadam se da će igrači zaboraviti gubitke iz prijašnjih susreta. Napravili smo analizu gdje smo griješili i sada očekujem da to i popravimo."

Bugari na Maksimiru bez kapetana?

Bugarski strateg nije želio otkriti sastav koji će u subotu u 20:45 istrčati na travnjak praznog maksimirskog stadiona.

"Još je rano. Imam neke dvojbe. Ivelin Popov ima problema s ozljedom i njegov nastup je upitan. Ne želim riskirati zdravlje našeg kapetana," kazao je bugarski izbornik.

Komentirao je i odluku napadača Novare Andreja Gabinova koji ne želi igrati za reprezentaciju dok je vodi Petev.

"Meni je njegova odluka čudna, no svatko odlučuje sam. Za mene je ta stvar završena."

Branič Basela: Želimo udariti temelje za nove kvalifikacije

S mnogo optimizma utakmicu u Zagrebu dočekuje i branič Basela Ivan Ivanov. Gotovo dvije godine je zbog niza ozljeda bio izvan reprezentacije, zbog čega se ponovo osjeća kao debitant premda je bugarski dres nosio 39 puta.

"Kao da sam prvi put u reprezentaciji. Osjećam se kao debitant. Velika je čast ponovo biti u reprezentaciji. U iduće dvije utakmice moramo načiniti dobre temelje za novi kvalifikacijski ciklus," kazao je 27-godišnji Ivanov.

Bugarska se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu skupine H s osam bodova, šest manje od Hrvatske na trećoj poziciji. Prva dva mjesta drže Italija sa 18 i Norveška sa 16 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider