Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima podršku navijača

Brbiću novi mandat na čelu Hajduka: Borba za naslov prvaka!

Nakon dugo vremena, hrvatsko nogometno prvenstvo čini se neizvjesnim.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo mjesto preuzeo je Hajduk, a višestruki prvak Dinamo pao je na treću poziciju. Istoga dana, predsjednik Hajduka Marin Brbić dobio je novi mandat te najavio drugu fazu u vođenju kluba: nakon borbe za golu egzistenciju, borbu za povratak u vrh.

Možemo li očekivati pošteni HNL nakon ove izjave Zdravka Mamića?

Mamić ima razloga za brigu: Ovo je scenarij po kojem Hajduk ili Rijeka ruše Dinamo!

"Pa ovo je prirodni položaj tablice! Tako da očekujem da ćemo je zamrznuti i da će ostati takva", tako je predsjednik Hajduka dočekao svoj klub na vrhu hrvatskog prvenstva.

Hajduk je pobijedio četvrti put zaredom! A jedanaesti put zaredom nije izgubio. I s takvim sjajnim nizom zasjeo je na prvo mjesto: prvi put nakon dvije godine. Istoga dana, Brbić je dobio novi mandat na čelu kluba, uz veliku podršku navijača.

"Drago mi je! Neka vodi! Neka vodi dok je živ!" kaže navijačica Slavka.

"Mislim da u ovoj situaciji i na ovaj način da je on možda najbolji izbor", dodaje Filip.

Brbić je jedan trogodišnji mandat upravo odradio, a u novom mandatu očekuje se nešto više od borbe za golu egzistenciju.
"Klub je sada financijski relativno dobro sređen. I prelazimo - možemo to čak i vremenski kazati - od Nove godine u drugu fazu: fazu razvoja i napretka, borbe za druge ciljeve", najavljuje Brbić.

Drugi ciljevi su borba za naslov prvaka i stalna prisutnost u Europi. Da bi se to ostvarilo, Brbić najavljuje da više nema rasprodaje najboljih igrača, ali ipak...
"Naravno da ćemo morati transferirati - ukoliko uspijemo, naravno, dobiti kvalitetnu ponudu - jednog igrača, kako bi klub nastavio normalno funkcionirati."

Ostala dva kluba na vrhu takvih problema nemaju. Apsolutni vladar - Dinamo - obogatio se ulaskom u Ligu prvaka, ali igranje u Europi otežava posao kod kuće.

Padom na Kantridi, Dinamo je pao na treće mjesto na ljestvici. Po iskupljenje, Modri u petak idu na gostovanje kod Splita. A već sutra trebali bi doznati što će biti s jednim od najboljih - Arijanom Ademijem.

A najzaslužnija za vrhunac jesenskih uzbuđenja ipak je - Rijeka! Jer upravo Riječani su prekinuli čudesan Dinamov niz od 50 utakmica bez poraza. Pa iduća nedjelja nosi poseban naboj: derbi Hajduk - Rijeka bit će okršaj između prvog i drugog na ljestvici!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider